Hlavní obsah

Macy Gray dobře vystartovala, závěr je slabší

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Macy Gray nás už nějaký ten pátek oblažuje svým špinavým, skřípajícím r´n´b hlasem, který je prostě sexy - s tím nic nenaděláte. Co s ním provádí na nové desce Big?

Článek

Začátek alba je příjemně zpomalený a mírně pompézní ve stylu r´n´b 70. let. Připomíná ledacos, třeba náladovky Gladys Knight. Ve Finally Made Me Happy vystupuje Natalie Cole a v Glad You´re Here zase Fergie, což těmto skladbám určitě neškodí. Ghetto Love se samplem z It´s Man´s World Jamese Browna je zajímavě studiově vypiplaná (producent Will.i.am), jinak nevybočuje z průměru.

Skutečně silně atmosférická je balada Slowly s textem o tempu současného světa. I ostatní texty ujdou, sarkasmus jim pomáhá překonat nudu obvyklého romantického vzdychání. Srandovní  je Strange Behavior o vraždě (nicméně vyvolává dojem, že se zde někdo snaží zopakovat úspěšný mustr I´ve Commited Murder) nebo úvodní skladba s refrénem "Konečně jsi mě udělal šťastnou, když jsi odešel".

Poslední třetina desky je ale dost zmatená. Jakoby tu došly nápady a autoři se spoléhali hlavně na zvuky a studiové triky. Posluchač se podiví, proč v Get Out narušuje styl desky naboosterovaná kytara a proč zní Treat Me Like Your Money jako nějaká věc od Britney Spears (nebo snad od Madonny?). Everybody taky není žádný zázrak, spíše nedodělaný nápad na průměrnou popovou písničku.

Když nebudete poslední třetinu desky poslouchat, odnesete si dobrý dojem. Podobný jako z předešlých alb Id či On How Life Is.

Macy Gray: Big, Universal 2007

Reklama

Výběr článků

Načítám