Hlavní obsah

Nové knihy - Stephen King, Reginald Hill i Joyce Carol Oatesová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází fantasy román Stephena Kinga Dračí oči, novela americké autorky Joyce Carol Oatesové Znásilnění: Milostný příběh nebo detektivní příběh Kosti a mlčení od Reginalda Hilla.

Článek

Stephen King: Dračí oči

Pohádku plnou králů, královen a kouzelníků psal autor původně pouze pro svou dceru Naomi. Tatínkovy děsivé horory ji příliš nezajímaly, nebyl by to však Stephen King, kdyby se do vyprávění nevložil naplno se vším, co umí.

Výsledkem je klasicky kingovský napínavý příběh, jehož hrdinové, byť pohádkově typizovaní, cítí skutečnou radost, bolest i strach, a mistrně stupňované napětí nedovolí knihu odložit do poslední stránky. Čtenáři Temné věže rovněž neponechají bez povšimnutí fakt, že se jedná o další knihu dokreslující svět Rolanda z Gileadu.

Beta, překlad Linda Bartošková, 248 str., váz., 249 Kč

Joyce Carol Oatesová: Znásilnění: Milostný příběh

Novela světoznámé americké autorky, stejně jako její úspěšný román Vodopády, sugestivním stylem líčí příběh spjatý s prostředím, v němž se moderní civilizace střetává s nespoutanými silami přírody.

Půlnoc 4. července 1996, město Niagara Falls, stát New York. Mladá vdova Teena Maguireová neměla být opilá. Neměla být oblečená tak vyzývavě. Neměla se vracet domů z oslav Dne nezávislosti přes park Nad Propastí. Rozhodně ne se svou dvanáctiletou dcerou Bethel. Matka a dcera, oběti brutálního skupinového znásilnění, se přes noc stávají terčem sousedských drbů a chutným soustem pro média i justiční aparát. Jediným, u koho najdou zastání, je John Dromoor, veterán Války v zálivu a nováček ve sboru niagarafallské městské policie, který nade všechno miluje svou rodinu, pořádek a zbraně...

BBart, překlad Kamil Pinta, 152 str., váz., 199 Kč

Grimwood Jon Courtenay: neoAddix

Druhý svazek edice Moderní díla science fiction vám přináší moderní kyberpunk od jednoho z nejvýraznějších britských autorů současné fantastiky - Jona Courtenaye Grimwooda.

Budoucí Paříž se skládá z rozsáhlých chudinských čtvrtí pečlivě oddělených od lesku městského centra. Na březích Seiny dochází za tajemných okolností k sérii krutých vražd a vypadá to, že jejich pachatel se dokáže snadno vypořádat s jakoukoli snahou o dopadení. Stovky let starý upír Sabatini je však pronásledován odhodlaným reportérem Alexem Gibsonem. Zprvu nerovný souboj se změní v bitvu na život a na smrt mezi dvěma neobvykle nadanými protivníky poté, co je Alex neurálně transformován do tvora téměř božských schopností...

Laser-books, překlad Jiří Bartoň, 344 str., 229 Kč

Reginald Hill: Kosti a mlčení

Reginald Hill získal za celoživotní přínos do oblasti literatury s kriminální tematikou cenu Diamantové dýky. Z dlouhé řady nejméně třiceti knih se nyní některé objevují i v pořadech BBC, z nichž několik inscenací příběhů detektivů Dalziela a Pascoea jsme mohli vidět i v naší televizi.

Když se Andy Dalziel stane svědkem bizarní vraždy v bytě na protější straně ulice, je pevně přesvědčen, že ví, kdo je vrah. Viděl scénu na vlastní oči. Ale co vlastně viděl? Nemýlí se? Dalziel cítí, jak se kolem něho kupí pochybnosti, přibývá nešťastných náhod končících smrtí, ale důkazy nikde. Aby bylo hůř, dostává Dalziel anonymní dopisy, v nichž pisatel vyhrožuje sebevraždou. Dalziel jim nepřikládá mnoho důležitosti, protože je posedlý snahou třeba i vlastním objemným tělem prorazit zeď a najít pravdu, rozmetat spleť záhad...

BBart, překlad Libuše Burianová-Hasenöhrlová, 392 str., váz., 199 Kč 

Lea Saskia Laasnerová: Sama proti psychickému teroru

Neuvěřitelný životní příběh Lei Saskii Laasnerové literárně zpracoval Hugo Stamm.

Dětství Ley náhle skončí, když se její matka rozhodne následovat kultovní hnutí Ramtha. Rodina prodá dům a obchod a žije nadále v naprosté izolaci ve společenství, v němž osobní vztahy nic neznamenají. Skupina vedená guruem a jeho médiem získá ve Střední Americe obrovský ranč. Ve třinácti letech se Lea stane vyvolenou gurua, který ji sexuálně zneužívá. Téměř deset let žije v izolaci, bez školního vyučování, bez kontaktu s vnějším světem. Díky své rebelské povaze si uchová jako jediná touhu po svobodě. V jedenadvaceti letech se jí podaří utéct.

Ikar, 272 str., 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám