Hlavní obsah

Joss Stoneová: tahle nová deska ukáže, jestli jsem dobrá

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O sebevědomí, marihuaně a hudebním průmyslu mluví otevřeně mladičká britská soulová star Joss Stoneová (19) v rozhovoru pro magazín Der Spiegel. Právě vydává album Introducing Joss Stone.

Článek

Zpěvačka je doslova "zavalena" úspěchem. V osmnácti zpívala s Jamesem Brownem a v devatenácti letech má už třetí album, je na obálkách prestižních hudebních časopisů a jede turné po USA. Ačkoliv evropští muzikanti jsou v Americe tradičně podceňováni (zvláště v oblasti R'n'B a soul), ji pozvali třeba i na jazzový festival do New Orleans. Přesto nepřekypuje sebevědomím a je k sobě kritická.

"Jsem nervózní... tohle album rozhodne, zda jsem dostatečně dobrá, nebo ne. Jsem v takové testovací fázi," svěřila se v rozhovoru. Ačkoliv je hvězdou, kterou někteří novináři přirovnávají (snad poněkud přehnaně) ke královně soulu Arethě Franklin, je na sebe dost tvrdá. Své album Mind, Body & Soul vůbec nemá ráda.

"To jsem nebyla já, ty písničky jsou ode mě tak vzdálené jako Země od Měsíce. Pořád je hráli na každé stanici, ale já jsem to nenáviděla," říká. Písně tehdy dobře zapadly do formátu komerčních rádií a tomu se právě zpěvačka chce vyhnout. "To se raději nechám vyhodit z vydavatelství," dodává rázně dívka, která má především "nekomerční" ambice.

Její rodiče to prý vůbec nechápou. Otec se jí zeptal, jestli se nezbláznila a doporučil jí, aby držela pusu a dělala, co jí ve firmě řeknou. Zpěvačka dokonce vyhodila svou matku z pozice manažerky, protože měla pocit, že na ní zapomíná jako na dceru. "Nechci žádnou manažerku, chci zpátky svou matku," řekla. Nedávno si přebarvila vlasy a porušila tak svou "blonďatou" image. Ve vydavatelské firmě se prý úplně vyděsili. Joss k tomu dodala, že nechce fanoušky, kteří si ji koupí jen proto, že je blond.

Samozřejmě, že kouřím trávu

Na otázku, jestli kouří marihuanu, odpověděla "samozřejmě". Každý umělec, který tvrdí, že nebere drogy, je podle ní "zatracenej lhář" a v marihuaně vůbec nevidí problém. "Jsem z Devonu a tam je to normální," říká.

Nevyhnula se ani další otázce směřující do osobní sféry. "Kluci mě nemají rádi," přiznala, "myslím, že jsem pro ně moc sebevědomá... a mám dojem, že dnešní pop-music má strach ze sebevědomých žen, které se nenechají redukovat na zadek a prsa."

Reklama

Výběr článků

Načítám