Hlavní obsah

Sepultura zaplnila pražský klub k prasknutí

Právo, Jakub Mračno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nebývalou událost zažil v sobotu legendární pražský klub Rock café na Národní třídě v centru metropole. Vystoupila tu světoznámá brazilská metalová kapela Sepultura. Plno bylo už před klubem, kde postávala řada zájemců o koupi lístků, jelikož byl koncert beznadějně vyprodaný.

Článek

Koncert začal okolo půl deváté večer vystoupením první předkapely, jihoafrických Forever Will Burn. V sále se tvořila příjemná metalová nálada, ale mnoho návštěvníků ještě čekalo v kuloárech klubu na brazilskou legendu, probíhající koncert mnozí sledovali jen na obrazovkách u barů.

Po krátké pauze přišli na pódium izraelští Betzefer, kteří do sálu doslova vtáhli většinu návštěvníků. Unikátní spojení metalové hudby s prvky blízkovýchodní kultury rozproudilo dav návštěvníků natolik, že kapela musela přidat několik písní. Pak už následovalo čekání na brazilskou legendu, která v novém složení přijela do Prahy představit svou další zlomovou desku nazvanou Dante XXI.

Na té se kapela prostřednictvím svého afroamerického zpěváka inspirovala dílem Danta Alighieriho Divina Comedia. Prahu ale čekala hned na úvod legendární pecka Refuse Resist ze stejnojmenného alba, se kterým kapela vystoupila ve sportovní hale před deseti lety. Přestože nebylo v sálu k hnutí, celá masa fanoušků zdvihla ruce vzhůru a dala se do houpavého pohybu.

Následovala smršť superrychlých propracovaných songů přecházejících místy až do klasického hardcore, do řevu kytar pak čas od času vstupovaly rytmické linky brazilských strunných nástrojů. Po zhruba hodině, kdy zazněl průřez takřka celou tvorbou slavné kapely a všechny písně z nového alba, koncert skončil a vyčerpaní fanoušci se postupně rozešli domů. Většina maximálně spokojena, někteří trochu zklamaní z přeplněného klubu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám