Hlavní obsah

Nová CD - Kaiser Chiefs, Waltari, Tokio Hotel, Záhada hlavolamu i Horkýže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází druhé album skupiny Kaiser Chiefs, i finští Waltari přicházejí s novinkou Release Date. Teenagerům zatřepe srdíčko nad Zimmer 483 od Tokio Hotel. Výběr doplňuje audiokniha Záhada hlavolamu či spirituály Q Vox.

Článek

Kaiser Chiefs: Yours Truly, Angry Mob

Po obrovském celosvětovém úspěchu alba Employment je tu nové, to druhé, obtížné album, nazvané Yours Truly, Angry Mob. A že druhé album pro britské rockery zas tak obtížné být nemusí dokazuje singl Ruby a první kritiky, které album vyzvedávají do nebes.

Universal Music 

Waltari: Release Date

Finská kapela Waltari na novince Release Date provede svým světem plným kontrastů, kde se nakažlivý optimismus snoubí se severskou melancholií, sloky s ostře zařezávajícími kytarami přecházejí v chytlavé melodické refrény a kde si metal podává ruku s popem, rockem, technem či dokonce s etnem, jako je tomu v případě závěrečné skladby Spokebone s hostující skupinou Värttinä.

Sony BMG

Tokio Hotel: Zimmer 483

Nová deska Zimmer 483 opět obsahuje rockové pecky s německými texty, protože se Tokio Hotel se stále, i přes svou popularitu v zahraničí, považují za německou skupinu. Novému albu Zimmer 483 předchází singl Übers Ende der Welt. Začátkem dubna odehrají Tokio Hotel své dva koncerty v České republice. V rámci svého evropského turné zahrají 3. dubna v pražské Sazka Aréně a 7. dubna v ostravské ČEZ Aréně.

Universal Music 

Záhada hlavolamu

Kdo by si nevzpomněl na Rychlé šípy: Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer a Červenáček s Rychlonožkou jsou kultovní postavy dětské literatury. Předlohu Jaroslava Foglara zdramatizoval Petr Obdržálek a  tým dětských herců. Nechybí ani hudební doprovod.

Supraphon

Q Vox

Mužské vokální kvarteto Q Vox je složeno s absolventů JAMU v Brně a AMU v Praze a věnuje se především klasice. Tentokrát se na desce Spirituals pokusili interpretovat černošské spirituály. Jedná se o typicky bělošskou vyšlechtěnou formu spirituálů, na níž je možno ocenit především dokonalý soulad klasicky vzdělaných zpěváků a hravost.

Horkýže slíže: Ukáž tú tvoju ZOO

Po dvouleté pauze a koncertování za poslední dva roky se veselé punkové kvarteto hlásí znovu na začátku nového roku, a to hned s novým albem Ukáž tú svoju Zoo, kterým kapela oslavuje patnáct let svého trvání. Název nového alba stejně jako singl Silný refrén, nám říká, že punkáči z Nitry neztrácejí svůj humor.

Emi/Virgin 

Reklama

Výběr článků

Načítám