Hlavní obsah

Na Oscary nominovaný film Dreamgirls urazil řadu slavných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrci muzikálu Dreamgirls, který má osm nominací na Oscary, si zaplatili reklamu, ve které se omlouvají za jakékoliv "nedorozumění", které mohl jejich "fiktivní" příběh způsobit.

Článek

Problém vynikajícího muzikálu Dreamgirls tkví v tom, že je evidentně inspirován příběhem známé skupiny The Supremes a Diany Rossové, ale oficiálně se tváří, že to tak není.

Tvrdý manažer, kterého hraje Jamie Foxx, působí trochu jako zakladatel legendárního vydavatelství Motown Berry Gordy, a nejednomu umělci z této stáje se zdá, že film ho zobrazuje negativně a lživě.

Např. soulový zpěvák Smokey Robinson se nechal slyšet, že mu vadí  scény s postavou, která připomíná Gordyho. Ta se chová velmi bezohledně, rozjíždí svou firmu z gangsterských peněz a podplácí DJe v rádiu.

Studio Dreamworks se vyjádřilo velmi diplomaticky: "Dreamgirls jsou fiktivní dílo a je to také pocta Motownu. Za jakékoliv nedorozumění, které vyplynulo z našeho fiktivního díla se omlouváme jak panu Gordymu, tak všem ostatním neuvěřitelným lidem, kteří jsou součástí slavného dědictví (Motownu)".

Film je nominován na osm Oscarů a hraje v něm mimojiné Eddie Murphy, či zpěvačka Beyoncé.

Reklama

Výběr článků

Načítám