Hlavní obsah

Nová CD - Fu Manchu, Paleček a Janík i Brno - město básníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází novinka kalifornských Fu Machu We Must Obey, profilové dvoualbum písničkářské dvojice Paleček a Janík nebo zajímavý projekt Brno - město básníků.

Článek

Fu Manchu: We Must Obey

Rocková parta pocházející z jižní Kalifornie vydává již své desáté album, které nazvali We Must Obey. Nasadili na něj jedenáct songů včetně coververze Moving In Stereo od The Cars. Spoluproducentem alba je Andrew Alekel

EMI

Various Artists: Brno - město básníků

Projekt Brno - město básníků vznikl v hlavách publicistů Zdeňka a Petra Slabého. Textově jde o výběr z toho nejlepšího, jenž vzniklo v Brně městě básníků, prozaiků a hudebníků. Najdete na něm zhudebněné verše pánů Halase, Kundery, Rotrekla, Kainara, Mikuláška, Skácela a dalších. Hudebně pak tyto autory zpracovali většinou kapely a muzikanti ze stáje vydavatelství Indies Records, a to např. Muziga, Květy, Iva Bittová a Vladimír Václavek, Cymbelín, Už Jsme Doma, Quakvarteto nebo Jiří Pavlica s Hradišťanem.

Indies Records

Scooter: The Ultimate Aural Orgasm

Němečtí technaři Scooter působící na scéně již třináct let, vydávají nové studiové album s pořadovým číslem osmnáct. Jmenuje se The Ultimate Aural Orgasm a najdete na něm dvanáct skladeb. Jde o první desku Scooteru v nové sestavě po té, co  Michael Simon nahradil Jaye Froga. Pilotní singl se jmenuje Behind The Cow.

Warner Music

Paleček a Janík: Hele lidi...

Letos oslaví čtyřicet let společného muzicírování písničkářská dvojice Miroslav Paleček a Michael Janík. Toto dvou album je prvním co nejkompletnějším poslechem všech fází jejich sympaticky nevtíravé, a přece velice úspěšné kariéry. Mirek Paleček vybral, a zčásti také z vlastního bohatého archivu uvolnil, songy co nejlépe odrážející proměny jejich tvorby. Některé písně přitom už doslova a do písmene zlidověly: titulní Hele lidi, Hruška, Valčíček, Plavovlásce, Zdá se, že až sem ty louky voní, Parta snů, Pendlovky nebo Prodavač limonád jsou jen malým kouskem jejich folkově poetického repertoáru.

Supraphon

Jablkoň: Best of Malá lesní

Základem tohoto výběrového alba stylově nezařaditelné Jablkoně, které má téměř osmdesát minut, jsou písně z alb Písničky, Bláznivá a Cestující v noci. Ovšem i na deskách Hovada boží, Symphonic XXV, Machalaj i Baba Aga jsou skladby, které na této komplilaci nemohou chybět.

Indies Records

Reklama

Výběr článků

Načítám