Hlavní obsah

Nova natáčí seriál z právnického prostředí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Světla pasáže z prostředí fiktivní advokátní kanceláře je nový původní seriál, jenž začala natáčet televize Nova. Vysílat se bude od února vždy jednou týdně. Nova tím chce navázat na úspěchy Pojišťovny štěstí či Ordinace v růžové zahradě.

Článek

Ředitel Novy Petr Dvořák řekl, že nápad vznikl poté, co vyhodnotili sledovanost loňských seriálů jako úspěšnou.

"Zjistili jsme, že seriály, které Nova natáčí, se divákům líbí, a proto jsme si řekli, že zkusíme přijít s novým tématem. Téma právní kanceláře je docela široké, protože se tam potkává řada lidských osudů," uvedl Dvořák.

Režisérského křesla se ujal Jaromír Polišenský, který je mimo jiné podepsán pod televizní inscenací In nomine patris, která získala v roce 2005 cenu České filmové a televizní akademie Elsa za režii a nejlepší film. Za kamerou stojí Martin Štěpánek, který snímal i seriál Primy Letiště či film Eli Rotha Hostel nebo film Marie Procházkové Žralok v hlavě.

Scénář píše Eva Papoušková, jež pracovala také na prvních dvou řadách Pojišťovny štěstí, za scénář seriálu dostala v roce 2004 cenu TÝTÝ.  "Zajímá nás osud právníků, kteří dokáží poradit a pomoci svému okolí, ale sami své velké životní kauzy musí prožít se vším všudy - s emocemi, bolestmi i slastmi, se kterými žádný zákoník na světě ve své chladné liteře nepočítá," řekla Papoušková.

ČT pro letošek chystá premiéru třetí řady Četnických humoresek či seriál Příkopy, který je volným pokračováním seriálů Náměstíčko a Náves. Prima nahradila Rodinná pouta seriálem Velmi křehké vztahy a vysílá nyní i další počin s názvem Letiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám