Hlavní obsah

Do Prahy se chystá Irský večer

Právo, sh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dne 25. dubna 2007 se v pražské T-Mobile Areně uskuteční oslava deseti let irského tance v naší republice. Vystoupí na ní nejlepší české soubory - hudební Shannon a taneční Rinceori a Coiscem. Zahraničním hostem bude tradiční irská skupina Altan, která se nesporně řadí mezi irské hudební poklady.

Článek

Jméno skupině dalo hluboké a tajemné jezero v irském Donegalu. Během dvaceti let společného hraní si vytvořila osobitý styl, charakteristický nakažlivou energií a irskou rytmikou, které spolu s křehkou krásou tradičních písní, zpívaných gaelsky i anglicky, uchvátily publikum po celém světě.

Altan se v březnu 2007 vrátí do Evropy po pětitýdenním turné po USA. Jeho poslední album Local Ground je v pořadí již desáté studiové a vyšlo k dvacátému výročí jeho existence.

Akce Irský večer bude zpestřena ochutnávkou irských nápojů. Speciálním bonusem pro diváky o přestávce bude i možnost zúčastnit se výuky základních kroků irského tance.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám