Hlavní obsah

Na Barrandově se točí sci-fi film Babylon

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V barrandovských ateliérech se koncem minulého týdne začal natáčet sci-fi film Babylon A. D. s hollywoodským hercem Vinem Dieselem v hlavní roli. Koprodukční snímek Francie a USA režíruje Mathieu Kassovitz, premiéra bude napřesrok.

Článek

"V těchto dnech se Babylon ještě natáčí ve starším ateliéru číslo 5, počátkem ledna se přemístí do ateliéru, který jsme slavnostně otevřeli. Na Barrandově vyroste velkolepá exteriérová stavba brooklynského náměstí, produkce využije i bazén pro vynoření ponorky," řekl generální ředitel a předseda představenstva společnosti Barrandov Studio Vladimír Kuba.

Děj filmu se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy vznikají první kyborgové. Hlavním hrdinou je bývalý srbský voják Thoorop (Diesel), který pracuje jako námezdní žoldák a dostane riskantní úkol převést mladou ženu z Ruska do Kanady. Záhy však zjistí, že byla infikována virem a technologií, z níž by mohl být stvořen geneticky upravený Mesiáš.

Babylon s rozpočtem 60 miliónů dolarů (zhruba 1,3 miliardy korun) se bude v České republice natáčet necelé čtyři měsíce, poté se štáb přesune do Kanady. Vedle Vina Diesela, který na Barrandově natáčel již v roce 2002 thriller "xXx", se v ateliérech nad Prahou objeví také například Vincent Cassel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám