Hlavní obsah

Kapela Iggyho Popa chystá desku po 33 letech

Právo, BBC, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina praotce punk-rockové hudby Iggyho Popa The Stooges se chystá natočit nové album. Bude to první deska od roku 1973. Album nazvané Weirdness by měla vydat v březnu.

Článek

Členové kapely, Ron a Scott Ashetonovi a baskytarista Mike Watt, který se ke skupině připojil po smrti původního člena Davea Alexandera, na projektu začínají pracovat. Pro časopis Billboard řekl Watt, jak příprava s bratry Ashetonovými opět přinesla smíšené pocity: "Něco z toho je vzrušující, něco zase děsivé."

Veteráni rockové muziky vždy tvrdě pracovali na své hudbě. "Byli jsme a vždy budeme připraveni kdykoli vkročit do nahrávacího studia," dodal Watt.

Americký zpěvák Iggy Pop a jeho kultovní kapela se rozešli v roce 1974, důvodem tehdy byla Popova závislost na heroinu. Letos v srpnu se jejich společný koncert stal hudebním vrcholem na slovenském festivalu Hodokvas, kam přilákali na 20 tisíc fanoušků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám