Hlavní obsah

Deep Decline oslaví v Lucerna Music Baru 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctileté výročí si ve čtvrtek 30. listopadu připomene v pražském Lucerna Music Baru skupina Deep Decline. Původně s repertoárem od britských The Cure patřili mezi vůbec první kapely, které v Česku odstartovaly revivalovou epidemii. Pod názvem Decline ale vydali i dvě původní alba. V posledních letech se věnují také rockovým interpretacím hitů od Depeche Mode. Svá vystoupení omezili na jedno až dvě ročně.

Článek

"Nechceme, aby naše koncerty zevšedněly jak nám, tak našemu publiku," řekl kapelník a zakládající člen Deep Decline Jiří Březina. "Proto se snažíme koncerty neplýtvat, ale naopak se maximálně soustředit na jediné vystoupení v roce," doplnil s tím, že pro letošní výročí je připraven více než dvouhodinový program obohacený světelnými efekty či zadní projekcí.

Vlastní repertoár Deep Decline podle Březiny opustili už před lety, nyní se snaží svým fanouškům nabídnout směs cureovských snivých, tesklivých nálad a depešácké hutnosti umocněné řízným kytarovým pojetím.

"Je to takový historický paradox, že jsme se od Cure dostali k Depeche Mode. Moc logiky v tom není, ale funguje to. Přitom jsme Depeche Mode začali hrát vlastně z recese. Později jsme zjistili, že jsou to vlastně ohromní rockeři, třebaže to syntezátorovými aranžemi dovedně maskují," uvedl baskytarista Vladimír Srb.

V pozvolna gradující dramaturgii čtvrtečního koncertu se podle něj má odrážet i cesta, kterou kapela urazila od melancholické sebezahleděnosti až k touze pobavit, strhnout a roztančit celé publikum.

Reklama

Výběr článků

Načítám