Hlavní obsah

Nitzer Ebb představí svůj agresivní zvuk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA, 3. listopadu 2006

Neobvyklým jménem, tektonickými beaty a agresivním zvukem, jsou Nitzer Ebb často mylně považovány za kapelu nějak související se vznikem německé techno scény, ale pravdou je, že toto trio pochází z anglického Essexu. Pro všechny EBM vystoupí společně se dvěma předkapelami 5. listopadu.

Článek

Vznikli v roce 1982 kdy se dali dohromady tři spolužáci Douglas McCarthy (zpěv, kytara), Vaughn Harris (zpěv, perkuse, kytara) a David Gooday (perkuse). V roce 1986 se upsali labelu MUTE, na kterém o rok později vydali debutové album That Total Age, které je označováno za esenci Nitzer Ebb v perfektně utvořeném balíčku kontrolované zloby a neodolatelných rytmů.

Od roku 1995, kdy vydali album Big Hit, se jednotliví členové rozhodli soustředit na sólovou tvorbu a vedlejší projekty. Před dvěma lety label Mute Records ocenil jejich přísun v hudebním stylu a přiklonil se k vydání retrospektivního DVD a CD Body of Work.

Vzbuzení velkého zájmu vedlo k znovuoživení Nitzer Ebb a uspořádání jen několika koncertů. Jeden z nich padl i na Prahu, a tak se 5. listopadu představí v pražském Abatonu a předskakovat jim budou dva elektronické projekty a to Terence Fixmer z Francie a americko-francouzské duo Motor.

Více o Nitzer Ebb naleznete na jejich stránkách www.nitzer-ebb.de.

Reklama

Výběr článků

Načítám