Hlavní obsah

Zvrhlík platil děvčatům za focení intimních částí těla

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Fotografie prsou a genitálií, použité kalhotky či dokonce použité hygienické vložky kupoval několik měsíců od dívek z Ostravska 37letý muž z Ostravy. Policie ho viní z trestného činu svádění k pohlavnímu styku, za což mu hrozí 6 měsíců až 5 let. Soud na muže uvalil vazbu.

Článek

Pachatelem je rozvedený invalidní důchodce, jenž je otcem 16leté dcery. „Minimálně od června loňského roku dívky ve věku 13, 16, a 17 let, nejméně ve dvaceti případech, sváděl k tomu, aby si fotografovaly intimní části těla na mobilní telefon. Za asi deset fotek jim poskytoval úplatu v řádech stovek korun,“ popsal kriminalista ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Ostravě Ivan Hon.

Zvrhlík po dívkách chtěl, aby se fotily přímo na toaletách v restaurací ostravských hypermarketů, kde se s nimi scházel. „Požadoval zejména nafocení prsou a genitálií. Jedné mladistvé kupoval spodní prádlo a žádal ho vrátit použité, za což jí dal příplatek. Chtěl také použitou menstruační vložku,“ doplnil policista, co všechno muže zajímalo.

Svědkyně si vzpomněla na zneužitého Jakuba

Nebýt ale 28leté Jany Kagramanovová, policie by na úchylného invalidního důchodce zřejmě nikdy nepřišla. Právě ona si ho totiž všimla letos 29. ledna při návštěvě restaurace v Intersparu.

Na stopu zvrhlíka, který platil dívkách za fotografie intimních míst, přišla policie díky všímavosti Jany Kagramanovové. foto: Právo/Pavel Karban

 „Zaujal mě nadměrnou obezitou a tím, že s ním seděla asi třináctiletá dívka,“ přiznala matka tří dětí. Svědkyni bylo divné, proč muž dívce ukazuje jak se má fotit. „Pak jí pod stolem podal mobil a ona odešla na záchod. Tak jsem šla za ní a slyšela, že tím mobilem pořád cvaká. Vrátila jsem se ke stolu a čekala, co bude, Za chvíli přišla ta dívka, předala muži telefon a on jí dal peníze. Tak jsem se zvedla, vyšla ven a zavolala policii,“ vysvětlila, co předcházelo zadržení zvrhlíka.

Při sledování pachatele Kagramanovová prý strach vůbec neměla. „Měla jsem vztek, vřelo to ve mě,“ přiznala doslova s tím, že si spíše vzpomněla na Jakuba Šimánka z Havlíčkova Brodu, kterého vloni v květnu zneužil a zavraždil Slovák Antonín Novák.

„Jak to, že si toho nikdo nevšiml dřív, ani obsluha ani hosté. Přitom tam někteří lidé říkali, že tam sedával poměrně často a několik hodin a pořád za ním chodily mladé holky,“ divila se statečná žena.   

Po zadržení pachatele provedli policisté prohlídku na ubytovně, kde muž bydlí. „Našli jsme mimo několik mobilních telefonů, desítky dámských kalhotek a stovky fotografií s pornografickou tématikou,“ uvedl kriminalista Hon a dodal, že muž odmítl vypovídat.

Reklama

Výběr článků

Načítám