Hlavní obsah

Zubožená fenka měla tlamu ovázanou lepicí páskou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

V klatovském psím útulku skončila v pátek fenka v zuboženém stavu, kterou objevila u popelnic v Beňovech na Klatovsku jedna z místních obyvatelek. Pes měl tlamu ovázanou lepicí páskou, byl vyhladovělý, dehydratovaný s řadou mokvajících ran po těle.

Foto: Psí útulek Klatovy

Nalezená fenka

Článek

„Zpočátku jsem vůbec nepoznala, že je to pes. Byl částečně vypelichaný, zakrvácený a na první pohled byla vidět vystouplá žebra. Když jsem si všimla, že má svázaný čumák lepenkou, byl to šok. Nemohl skoro dýchat, natož se napít nebo přijímat potravu. Rychle jsem mu strhla lepenku a hned vypil dvě plechovky vody,“ řekla Právu nálezkyně psa Marcela Koupšetová.

Kříženec měl svázané tlapky. Aby pořád neutíkal, tvrdil majitel

Krimi

Zavolala proto strážníky, kteří zvíře odvezli nejprve k veterináři a pak do útulku. „Jedná se o fenku křížence mezi třemi a pěti lety. Byla v žalostném stavu. Čumák musela mít přelepený delší dobu,“ řekla Právu vedoucí útulku Miloslava Šeflová.

Muž v Praze surově mrskl se štěnětem o zem a pak ho kopl

Krimi

Ta doufá, že fenku se podaří zachránit. „Zatím ji krmíme po malých dávkách jako štěně. Je to na dobré cestě,“ dodala Šeflová.

Případ už vyšetřuje policie jako podezření z trestného činu týrání zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám