Hlavní obsah

Ztraceného tříletého chlapce hledá 70 policistů a hasiči

– KLATOVY
Právo, Novinky, pno, pab

Od úterní noci probíhá v okolí Klatov rozsáhlá policejní pátrací akce. Desítky policistů za pomoci vrtulníku s termovizí pátrají po třiapůlletém chlapci z Měčína na Klatovsku. Dítě odešlo z domu po šesté hodině večer a nikdo neví kde je.

Článek

V noci si pátrající týmy vyžádaly na pomoc i policejní vrtulník. "Pátrání po pohřešovaném chlapci je zatím bezúspěšné," uvedla mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová. Chlapec měl na sobě hnědé tepláky a zelené tričko s krátkým rukávem.

"Zmizení chlapce bylo nahlášeno před devátou hodinou večer. Kluk se ztratil mezi šestou a sedmou večer. Rodiče v té době byli na nákupech v Plzni, na starosti ho údajně měla babička," uvedl pro Právo šéf pátracího týmu Jan Myslivec.

Do pátrání je nasazeno osm desítek osob, z toho 70 policistů a deset hasičů. "Vrtulník propátrává zejména okolní plochy v okruhu dvou až tří kilometrů od Měčína," doplnil Myslivec.

Policisté a hasiči se pak zaměřují na detailní prozkoumání remízků, struh a rozsáhlých opuštěných zemědělských objektů, kterých je v okolí velké množství. Chlapec by se v některém z těchto areálů, kde si děti často hrají na schovávanou, mohl skrývat.

Policisté žádají občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, pohybu či výskytu dítěte, aby neprodleně kontaktovali policii na lince 158, na telefonním čísle 974 334 111 nebo na policejní služebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám