Hlavní obsah

Ztracená Míša v Německu není, odmítla policie spekulace

Do Německa stopy nevedou, odmítla policie spekulace některých médií, že by ztracená dvanáctiletá školačka Michaela Patricie Muzikářová z Ústí nad Labem mohla být za hranicemi. Dívka je nezvěstná už téměř měsíc, zmizela pravděpodobně 11. ledna.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Pohřešovaná dvanáctiletá Michaela Patricie Muzikářová (na nejaktuálnější archivní fotografii) z Ústí nad Labem.

Článek

Pátrání pokračuje, ale žádné bližší informace k případu policie poslední týden neposkytuje. „V tuto chvíli nemáme ke zveřejnění žádné nové informace," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Informace o pátrání dívky předala policie i do zahraničí a po pohřešované se pátrá v celém Schengenském prostoru. Policie také navázala spolupráci s německými kolegy, kteří například nabídli své služby v podobně speciálně vycvičeného psa s psovodem. [celá zpráva]

Spekulace některých médií o tom, že by se dívka mohla nacházet v Německu, ale policie odmítá. „Nemáme poznatky, že by dívka měla být v Německu," podotkla Hyšplerová.

Michaela Patricie Muzikářová zmizela pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den v podvečer. Ráno kolem 5:00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer. Od večerních hodin 11. ledna je školačka vedena v databázi jako Dítě v ohrožení.

Policie stále nemá konkrétní stopu

Kriminalisté vyslechli desítky lidí z dívčina okolí, včetně rodiny, kamarádů a spolužáků. Prohlédli stovky hodin kamerových záznamů. Opakovaně prohledávali místo bydliště pohřešované i okolí. Do rozsáhlých pátracích akcí byly už dříve zapojeny desítky kriminalistů, pořádkové jednotky, hasiči, dobrovolníci od vojáků, kynologové a policejní psi.

Konkrétní stopu ale policie stále nemá. Kriminalisté pracují se dvěma verzemi. Buď že dívka odešla sama, nebo se stala obětí trestného činu.

Policie vyšetřuje i sebevraždu přítele dívčiny matky. Oběsil se v pronajatém bytě v obci Čiminy na Plzeňsku. [celá zpráva] Podle neoficiálních informací byl v případu zmizelé dívky hlavním podezřelým. Policie to nekomentovala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám