Hlavní obsah

Zrekonstruovaná roubenka lehla v Krkonoších popelem

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špindlerův Mlýn

Hasiči ve Špindlerově Mlýně od noci likvidují požár stylové roubenky. Soukromá chata zřejmě vzplála krátce před pondělní půlnocí. Hasiči dorazili na místo ve strmé stráni v odlehlé špindlerovské lokalitě Labská v době, když už dřevěné, před časem z gruntu rekonstruované, stavení bylo v jednom plameni.

Článek

„Hlášku jsme dostali okolo půlnoci. Střecha už byla propadlá a plameny pohlcovaly vnitřek. Dvoupodlažní dům držely pohromadě jenom obvodové stěny. Prakticky se nedalo nic dělat. Na záchranu bylo příliš pozdě,“ popsal noční drama člen zasahující poloprofesionální jednotky špindlerovských hasičů Milan Růžička.

Požár spolu s jednotkou ze Špindlerova Mlýna hasili profesionálové a dobrovolníci z Vrchlabí. Roubenka měla být podle majitelova bratra v době požáru prázdná.

Štěstím bylo, že nefoukal vítr. Jinak by se požár patrně rozšířil na zhruba třicet metrů vzdálený les.
zasahující hasič

„Majitel je na Slovensku a měl by přijet zítra. Zbytky požárem zcela zničeného domu stále dohořívají. Požářiště ale máme pod kontrolou,“ přiblížil Růžička. Hasičům během nočního zásahu naštěstí přálo počasí.

„Štěstím bylo, že nefoukal vítr. Jinak by se požár patrně rozšířil na zhruba třicet metrů vzdálený les. Takhle to odnesla jenom tráva v bezprostřední blízkosti roubenky. Podařilo se zachránit i sousední stodolu,“ upřesnil Růžička.

Prohledávání trosek

Příčinu požáru začnou vyšetřovatelé zjišťovat po úplném dohašení objektu. „Škoda byla prvotně odhadnuta na tři milióny korun,“ podotkla mluvčí královéhradeckých krajských hasičů Martina Žahourková.

Vzdor prvotní informaci o prázdném baráku hodlají vyšetřovatelé prověřit i možnost, zda uvnitř někdo nezůstal.

„Čistě ze zkušenosti se nám v průběhu hašení podle občasného zápachu zdálo, jakoby hořelo i něco jiného nežli dřevo a zařízení roubenky. Jde ale pouze o spekulaci, kterou odpoledne pro jistotu prověří policisté se speciálně vycvičenými psy,“ sdělil Růžička.

Reklama

Výběr článků

Načítám