Hlavní obsah

Zoufalý dlužník v Ostravě před exekutorem předstíral vlastní smrt

Právo, hon
Ostrava

Vlastní smrt se rozhodl předstírat v Ostravě 52letý muž, kterého v jeho domě navštívil exekutor. Ten považoval muže, který ležel na podlaze, za mrtvého, a proto zavolal záchrannou službu. O případu informovala ve čtvrtek mluvčí policie Eva Michalíková.

Foto: Právo

Ilustrační foto

Článek

Pracovník vykonávající exekuci šel zabavit majetek do rodinného domu v ostravské čtvrti Krásné Pole. Kdy přesně se incident stal, policie neupřesnila.

„Před vstupem do domu zabouchal na dveře, ale nikdo nereagoval. Dveře byly pootevřené, proto z důvodu obavy o život i zdraví dlužníka vešel dovnitř. Uprostřed pokoje spatřil vkleče muže schouleného do klubíčka bez známek života,“ řekla mluvčí.

Dlužník v Ostravě zranil při exekuci tři lidi, policie ho zastřelila

Krimi

Exekutor pak oznámil úmrtí na tísňovou linku a počkal na záchranáře, kteří dali vědět policii a dorazili s ní na místo incidentu.

„V tom okamžiku muž nečekaně ožil a za své zoufalé jednání se mužům zákona i lékařům omlouval,” upřesnila mluvčí.

Muž na Jičínsku vytáhl na exekutory plynovku, bránili se slzným sprejem

Krimi

„Hrál jsem mrtvého před exekutorem,“ řekl dlužník policistům, kteří věc zadokumentovali a spolu se záchranáři se vrátili na základnu.

Zda exekutor s ohledem na vývoj situace pokračoval ve výkonu práva, již policie nesdělila.

Reklama

Související témata:

Související články

Dlužníci mohou využít chráněný účet

Dlužníci v exekuci budou moci mít nezabavitelné peníze na zvláštním bankovním účtu. Takzvaný chráněný účet by měl zabránit případné neoprávněné exekuci...

Výběr článků

Načítám