Hlavní obsah

Zoopark vidí za útěkem pumy poškození výběhu, podal trestní oznámení

Novinky, kor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ředitel zooparku ve Zvoli, ze kterého v noci na pondělí uteklo mládě pumy, odmítá, že by park jakkoli pochybil. V úterý proto podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Tvrdí, že někdo záměrně poškodil výběh. Malá šelma se mezitím chovatelům vrátila, je však podle nich vystresovaná.

Reportáž s majitelem zooparku z loňského srpnaVideo: Novinky

 
Článek

Ředitel zooparku Tomáš Machač Novinkám sdělil, že nedávno v zooparku proběhla kontrola, při které veterinář neshledal jakékoliv pochybení v kvalitě výběhu. „Zvířata nám nemohou uniknout bez cizího zavinění. V současné době nám byly poškozeny dva výběhy. Podali jsme proto trestní oznámení,“ uvedl v úterý Machač.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zoopark u Prahy, odkud utekla malá puma

Rozhodl se tak i proto, že podle něj v parku nedávno podivně uhynula dvě zvířata. „Uhynula nám koza, která byla nakrmená společně s potravou plasty, po měsíci nám pak zemřel i poník. Při jeho pitvě jsme opět našli zbytky plastů,“ tvrdí Machač.

Veterináři však už v úterý uvedli, že kontrolu, o níž Machač mluví, ještě nedokončili. Majitel parku v rámci ní žádal o rozšíření chovu o jedno kotě pumy a jedno liščí mládě. Vzhledem k tomu, že podle starosty Zvole stojí kotce a výběhy na místě nelegálně, veterináři povolení k rozšíření výběhu ani nevydají. [celá zpráva]

Malá šelma už je v bezpečí

Mládě pumy slyšící na jméno Max uteklo z kotce v noci na pondělí. [celá zpráva] V úterý ráno ho za asistence majitele, který ho uspal, odchytili ve vedlejší obci Vrané nad Vltavou. „Zatím není zcela zdráv, psychicky se to na něm podepsalo. Je vystresovaný a do kontaktu může přijít jen s ošetřovatelkou,“ konstatoval ředitel.

Foto: Novinky

Pumí mládě Maxík je zpátky v bezpečí.

Zoopark Zvole představuje lidem život exotických zvířat a zdůrazňuje rozdíly života v přírodě a v zajetí. Lidé se v zooparku také dozvědí o možnostech ochrany těchto zvířat.

Reklama

Související témata:

Související články

Ze zooparku u Prahy utekla puma

Sedmiměsíční mládě pumy uteklo v noci na pondělí ze zooparku ve Zvoli u Prahy. Ředitel zooparku Tomáš Machač uvedl, že klec poškodil neznámý pachatel.

Výběr článků

Načítám