Hlavní obsah

Zloději ukradli vyhlídkový altán, zbyly po něm jen kolíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Bizarní krádež řeší v těchto dnech policisté v severočeské Chrastavě. Z pohraniční vyhlídky nad městem, přímo u hranice s Polskem, někdo ukradl bytelný dřevěný altán. Město ho tu postavilo před čtyřmi lety v rámci společného česko-polského projektu. Teď po něm zůstaly jen kolíky v zemi.

Foto: Starosta Michael Canov

Odcizený altán

Článek

„Bohužel jsme se přesvědčili, že lidský odpad dokáže ukrást prakticky cokoli. Pachatelé museli altán rozebrat a odvézt autem. Místo je přímo na hranici, přijet mohli z Česka i Polska,“ přemítá chrastavský starosta a senátor Michael Canov (SLK).

„Místo si museli dopředu obhlédnout. Myslíme si, že ke krádeži došlo tento týden v pondělí,“ dodal.

Žena šla nahlásit krádež auta. Před brněnskou služebnou jelo přímo před ní

Krimi

Případem se už zabývá policie. Město pro ni vyčíslilo vzniklou škodu na bezmála 370 tisíc korun. „Nejdražší částí byla střecha altánu ze speciální dřevěné šindele,“ řekl Právu starosta.

Altán vznikl v místě, kterému se říká Výhledy. Chrastavští tu nechali už v roce 2014 vybudovat dřevěnou vyhlídku pro pozorování okolní krajiny a zejména ptactva.

Její otevření bylo velkou událostí. Vedle českých, polských i německých turistů se ho účastnil i liberecký hejtman Martin Půta (SLK) či tajemník radnice v polské Bogatynii.

Foto: Starosta Michael Canov

Z altánu zbyly jen kolíky.

Altán přibyl k pozorovací stanici o tři roky později. Vznikl v rámci projektu Česko-polská Hřebenovka, který společně za evropské peníze připravovala Chrastava a polské město Lwówek Śląski.

Podle Canova nechá Chrastava udělat altán nový. „Lze ale čekat, že vlivem prudkého nárůstu cen dřeva bude podstatně dražší,“ tuší starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám