Hlavní obsah

Zloději přišli s novým trikem na eskalátorech, v jejich gangu je i 17letá těhotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po členech zlodějského gangu pátrají od začátku července pražští policisté. Mezi hledanou čtveřicí je také 17letá dívka, která je v rizikovém těhotenství. Podle policie skupina kradla ještě s dalšími třemi spolupachateli na hlavním nádraží, kde použili nový trik s eskalátory.

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež na eskalátoru a tváře zadržených pachatelekVideo: Policie ČR

 
Článek

Skupina sedmi zlodějů si na začátku července na eskalátorech vybrala své oběti, se kterými poté jela po schodech. V nestřeženém okamžiku jeden z nich eskalátor zastavil, ostatní využili rozruchu a začali krást. To ale netušili, že si hluku všimli kriminalisté, kteří na nádraží byli právě kvůli kapesním krádežím.

„Jednoho člena skupiny policisté poznali díky zkušenostem z minulosti. Ještě předtím, než ale na místo přiběhli, čtyři pachatelé z celkem sedmičlenné skupiny stačili z místa utéct. Zbylé tři ženy na místě zadrželi,“ informovala ve čtvrtek mluvčí policie Iveta Martínková.

Foto: Policie ČR

Tanya Hrustič

Dvě dopadené ženy již řeší soud ve zkráceném řízení, třetí, 17letou dívku, nyní policisté opět hledají. Po zadržení byla sice umístěna do výchovného ústavu, odkud ale musela být převezena kvůli rizikovému těhotenství do motolské nemocnice. Odtud v noci utekla. Kriminalisté tak pátrají jak po ní, tak po zbývajících čtyřech pachatelích.

Podle Martínkové je způsob jejich „práce“ nový. „Vždy se na eskalátorech natlačí na vytipované poškozené a další člen schody zastaví pomocí nouzového tlačítka. Pachatelé pak využijí ,cuknutí‘ při zastavení eskalátorů a z kapes či zavazadel kradou poškozeným osobní věci,“ uvedla mluvčí.

Policie zveřejnila záběry krádeže na eskalátorech, ale i převoz 17leté dívky a jejích zadržených spolupachatelek. Prosí svědky, kteří se se skupinou setkali a trestný čin nenahlásili, aby se jim ozvali na linku 158. Volat samozřejmě mohou i v případě, že vědí, kde hledaní pobývají.

Reklama

Výběr článků

Načítám