Hlavní obsah

Zloději na Břeclavsku ukradli chatku. Zůstal po ní jen nábytek

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Montovanou plechovou boudu na nářadí používal jako zahradní chatku v zahrádkářské kolonii u Staroviček na Břeclavsku zahrádkář Jan Straka. Používal, už ji ale nepoužívá. Neznámý zloděj ji rozmontoval a odvezl neznámo kam.

Bizarní krádež vyšetřují policisté na jižní MoravěVideo: TV Nova

 
Článek

„Když mi řekl soused, že tam nemám chatu, myslel jsem, že je to nějaký aprílový vtip. Ale když jsem dorazil na zahradu, myslel jsem, že mě omyje,“ řekl zahrádkář televizi Nova, která o případu informovala.

Zdravotníci v Krnově obklíčili a přemohli zloděje s nožem

Krimi

Na pozemku našel jen vybetonovanou plochu, na které měl konstrukci usazenou. Plechová bouda, prodávaná v krabicích jako stavebnice ke smontování, byla pryč. Zahrádkáři nahrazovala domek k odpočinku při práci na pozemku a zloděj mu tam milostivě nechal sedačku, stolek a židle.

Zadržený zloděj měl v tašce 300 tisíc a výbavu hodinového manžela

Krimi

Neobvyklou krádež šetří policie. „Když majitel v pondělí dopoledne přijel na pozemek, nestačil se divit. Chatka byla pryč, na místě zůstal jen betonový základ s nábytkem, který tam měl uložený. Byla o rozměru 3,5 x 3 m, sešroubovaná z plechových panelů o výšce asi dva metry. Šikovná stavba se někomu asi natolik zalíbila, že ji během pouhých tří dní, kdy zde majitel nebyl, rozmontoval a ukradl,“ uvedl policejní mluvčí David Vala.

Pokud si zloděj dal práci a odvezl boudu zcela rozmontovanou na jednotlivé plechové díly, nemusel si odvozu kořisti nikdo všimnout. Pokud ji naložil celou, mohl jej s objemným nákladem někdo vidět. Policisté proto hledají případné svědky transportu.

Foto: Policie ČR

Po plechové boudě zůstala na zahradě jen podkladní betonová plocha a nábytek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám