Hlavní obsah

Zdravotníci v Krnově obklíčili a přemohli zloděje s nožem

– Krnov

Celkem 26 záznamů v trestním rejstříku má pětašedesátiletý zloděj, který kradl v nemocnicích. Zadržen byl díky pohotové reakci personálu nemocnice v Krnově, jenž se nezalekl ani nože v jeho ruce.

Foto: Jiří Krušina

Zleva ředitel nemocnice Ladislav Václavec, pracovnice úklidové služby Ilona Pavlacká, vrchní radiologická asistentka Michaela Čerová, radiologický asistent Jan Migulski a lékař RDG Ivo Labónek a zástupce policie Petr Franěc.

Článek

Událost se seběhla minulý týden na oddělení magnetické rezonance, kde si všimli podezřelého muže v místech, kam nemůže vstupovat veřejnost. Poté, co se ho radiologický asistent zeptal, co tam pohledává, začal zloděj utíkat. „Po pár krocích jsem ho ale dohonil a začali jsme se prát. To už naše vedoucí radiologická asistentka Míša Čerová běžela pro pomoc,“ popsal incident zdravotník Jan Migulski.

Svědci poznali na videu muže podezřelého z okradení sester covid centra

Krimi

Stokilový pachatel v tu chvíli vytáhl zavírací nůž. „Řekl mi, ať ho pustím, jinak že mne píchne. Ještě zavřený nůž se mi podařilo z jeho ruky vypáčit. Ten sebrala kolegyně Míša, která se vrátila za pár chvil na pomoc,“ pokračoval Migulski.

V tu chvíli se zloděj vysmekl a začal utíkat ke dveřím, kam mu těsně pod nohy strčila uklízecí vozík zaměstnankyně úklidové firmy Ilona Pavlacká. Podezřelý upadl, a když se snažil zvednout ze země, byl u něj znovu Migulski, kterému přispěchal na pomoc lékař Ivo Labónek. „Pachatel nám neustále vyhrožoval likvidací, nadával a snažil se uniknout. Podařilo se mi ho prohledat, zda u sebe nemá další zbraň. O chvíli později dorazila ostraha a do nemocnice mířili strážníci a policie,“ podotkl Labónek.

Zadržený zloděj měl v tašce 300 tisíc a výbavu hodinového manžela

Krimi

Čtveřici zaměstnanců za pohotový zákrok ve čtvrtek ráno poděkoval ředitel Sdruženého zdravotnického zařízení Krnov Ladislav Václavec a předal jí dárkové koše. Navíc všem navrhne mimořádnou odměnu.

Policisté podali návrh na vzetí muže do vazby. „Podobné trestné činnosti se mohl dopouštět i v jiných zdravotnických zařízeních v rámci snad celé České republiky,“ sdělil mluvčí policie René Černohorský s tím, že pachatel byl obviněn mimo jiné z krádeže a vydírání se zbraní, hrozí mu až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám