Hlavní obsah

Zloděj pomohl seniorovi do taxíku a pak s ním odjel domů. Na chodbě ho okradl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Drzost, s jakou se policisté hned tak nesetkávají, předvedl v dubnu v Jihlavě dosud neznámý zloděj, který podle policie okradl 86letého seniora. Na náměstí mu nabídl pomoc, pomohl mu do taxíku, a když se dostali až do domu, vzal mu příruční pouzdro s penězi. Policie o případu informovala v pátek.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelý odjíždí se senioremVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se odehrála 23. dubna před polednem, kdy senior na Masarykově náměstí nakupoval. Muž špatně chodí, a proto odpočíval na lavičce, kde ho oslovil neznámý muž a nabídl mu pomoc. Důchodce ji přijal a spolu vyrazili náměstím směrem ke stanovišti taxislužby.

„Senior se nechal odvézt do ulice Březinova, kde vystoupil, stejně jako neznámý muž, který opět seniora při chůzi podpíral. Oba poté vešli do domu, kde na chodbě muž náhle vzal z nákupní tašky příruční pouzdro a utekl,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Senior nestačil kvůli zdraví na situaci nijak zareagovat a přišel o peníze a osobní věci. Případ byl pak nahlášen policii, která po pachateli pátrá a v pátek zveřejnila kamerový záznam. Kdo zaplatil taxi, policie neuvedla.

Podezřelý je muž snědší barvy pleti, vysoký přibližně 180 centimetrů. Na sobě měl tmavé oblečení. Informace o totožnosti zloděje nebo jiné svědectví přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám