Hlavní obsah

Zloděj aut s prostřelenou pneumatikou naboural

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Až několik výstřelů zastavilo zloděje aut, který najížděl v pondělí večer na policejní hlídku v Modřicích v Jihomoravském kraji. Policisty na podezřelého mladíka upozornili občané, kteří si všimli, že u fiatu zaparkovaného na ulici někdo vyměňuje registrační značky.

Foto: Město Bohumín

Povodeň 1997

Článek

Hlídka z Rajhradu u Brna proto vyjela do Modřic. U Fiatu Tipo postávali dva mladíci. Zatímco jeden z nich jim po výzvě předložil doklady, jeho kamarád se zamknul v autě.

"Řidič stáhl okénko a hlídce sdělil, že doklady zapomněl doma. Proto ho jeden z policistů vyzval, aby vystoupil z vozidla. Řidič reagoval tak, že nastartoval a začal najíždět na policistu. Ten rychle uskočil za vedle stojící Škodu 120. Řidič couvl a začal na policistu znovu najíždět," řekla Věra Uhrová z policie pro Brno - venkov.

Auto ukradli v Pohořelicích, značku v Brně

Protože nepomohl ani varovný výstřel a řidič začal ujíždět, jeden z policistů třikrát zasáhl zadní kolo jeho vozu. Podezřelý muž auto s prostřelenou pneumatikou nezvládl a narazil do škodovky i do policejní fabie.

"Policisté rozbili zbraní postranní okénko, otevřeli dveře a nebezpečného řidiče vytáhli ven, kde mu okamžitě nasadili pouta," doplnila Uhrová.

Muži zákona později zjistili, že se jedná o 26letého muže z Brna, který již má na svědomí majetkovou trestnou činnost. Spolu s o dva roky mladším kamarádem ukradli fiat minulý čtvrtek v Pohořelicích na Břeclavsku a registrační značku odcizili v Brně.

Policejní rada staršího z mužů obvinil z útoku na veřejného činitele a soud jej poslal do vazby. Hrozí mu až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám