Hlavní obsah

Ženu ze Šumperka její druh trvale mlátil, pak se jí omlouval

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva se dvacetiletá žena ráno probudila, byla bita svým o dva roky starším druhem. Takový byl delší čas běžný obrázek v jednom šumperském bytě. Muž družku napadal i na jiných místech. Pak se v něm probouzela lítost a omlouval se. Nyní mu hrozí až osm let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž ženu, s níž žije ve společném obydlí, napadal jak verbálně, tak i fyzicky od počátku června loňského roku. Ženu mlátil otevřenou dlaní do obličeje a vulgárně jí nadával. Postupem času se útoky stupňovaly a nabývaly na intenzitě,“ řekl Právu ve čtvrtek krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Žena podle něj vypověděla, že bylo zcela běžné, že ráno po probuzení ji druh mlátil i pěstí do obličeje a přitom jí vylomil i přední zub. „K útokům vůči družce docházelo jak v soukromí, tak i na veřejnosti, kde ji muž také kopal do různých částí těla. Žena uvedla, že se jí druh ten stejný nebo druhý den omlouval, že to tak nemyslel,“ uvedl mluvčí.

K poslednímu napadení došlo podle něj ve středu kolem patnácté hodiny v parku Barborka v Šumperku. „Muž začal s družkou lomcovat a ta volala o pomoc. Kolemjdoucí žena celý incident oznámil na linku 158 a policisté muže zadrželi,“ konstatoval Bednařík.

Případ je podle něj i nadále předmětem šetření. „Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu týrání osoby ve společném obydlí. Hrozí mu trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám