Hlavní obsah

Žena v Kladně okradla 90letého muže, její syn ho zmlátil do bezvědomí

Kladno

Brutálního útočníka zadrželi kladenští policisté. Matka mladistvého útočníka v lednu nejprve okradla 90letého muže, mladík ho pak napadl. Zlodějku se ještě před útěkem pokusil zadržet syn napadeného, který pracuje jako strážník, ale marně. Práci mu komplikovali svědci události.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž byl napaden u kladenského obchodního domu v Italské ulici. "Žena předvedla scénu, aby od sebe odpoutala pozornost. Vykřikovala nesmyslná obvinění na adresu strážce zákona. Reakce okolí byly bohužel namířeny proti zasahujícímu městskému policistovi," informovala v pondělí mluvčí policie Michaela Nováková.

Následovala potyčka, kterou rozpoutal syn podezřelé ženy. Fyzicky napadl opodál stojícího okradeného důchodce, který po jeho útoku upadl na hranu chodníku a upadl do bezvědomí. Zatímco strážník poskytoval svému otci první pomoc, žena i se svým synem z místa činu utekla. "Kriminalisté vyhodnotili kamerové systémy z obchodního domu. Vzhledem k dobré místní znalosti se podařilo zjistit totožnost zlodějky," uvedla mluvčí.

Mladistvému hrozí čtyři roky vězení  

Ženě za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení. Kriminalistům se podařilo najít i pachatele brutálního napadení.

"Vyšetřovatelka nyní na případu intenzivně pracuje a předpokládáme, že v následujících dnech bude agresor obviněn z trestného činu těžké ublížení na zdraví," řekla Nováková. Pokud se podaří kriminalistům prokázat úmysl, hrozí mladistvému pachateli za provinění až čtyři roky za mřížemi.

Policisté prověřují i další skutky, například neoprávněné držení platebního prostředku, či další krádeže, z nichž dvojici podezírají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám