Hlavní obsah

Žena se snažila uhasit olej, který vzplál při vaření. S popáleninami skončila v nemocnici

• Aktualizováno

Letecká záchranka v úterý odpoledne letěla na Prostějovsku na pomoc pětapadesátileté ženě, která se vážně popálila při vaření. K úrazu podle svých slov přišla, když se snažila uhasit olej, který vzplál v hrnci. Dalšího člověka - osmapadesátiletého muže - pak záchranáři ošetřovali, protože se nadýchal zplodin. Požár způsobil škodu odhadem za 900 tisíc.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár rodinného domu v Čechách pod Kosířem

Článek

Hlášení o události přijali olomoučtí záchranáři po půl čtvrté odpoledne. V rodinném domku v Čechách po Kosířem pak po příjezdu našli pětapadesátiletou ženu, která měla na rukou a na nohou popáleniny druhého stupně.

„Dle jejího vyjádření došlo ke vzplanutí oleje při vaření, následně se pokusila o uhašení a po nezdařilém pokusu se hrnec snažila dostat mimo objekt na balkon. Při manipulaci utrpěla již zmiňované popáleniny,“ uvedl mluvčí olomouckých krajských záchranářů Zdeněk Hošák.

Foto: ZZS Olomouckého kraje

Zásah hasičů a záchranářů v Čechách pod Kosířem

Ženu podle něj nejdříve ošetřili hasiči, pak ji převzali zdravotníci, kteří ji připravili na převoz do nemocnice v Olomouci.

Škoda 900 tisíc

Hasiči na místě bojovali s požárem, který se z prvního patra domu rozšířil i na střechu. Zásah ukončili v šest hodin večer.

„Výše škody způsobena požárem byla předběžně odhadnuta na 900 tisíc korun. Jednotky svým včasným zásahem uchránily majetek v hodnotě zhruba dva milióny korun,“ uvedl mluvčí hasičů Jan Ondruch.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár rodinného domu v Čechách pod Kosířem

Kromě zmiňované ženy nakonec museli záchranáři ošetřit ještě jednoho člověka.

„Zhruba hodinu poté k události vyjela další pozemní posádka rychlé zdravotnické pomoci pro osobu po nadýchání se nebezpečných zplodin hoření. Na místě zdravotníci ošetřili osmapadesátiletého muže a převezli jej k navazující péči do nemocnice v Prostějově,“ doplnil Hošák.

Reklama

Výběr článků

Načítám