Hlavní obsah

Žena o vlásek unikla sériovému útočníkovi s nožem v Praze, policie ji hledá jako svědka

Novinky, kub
Praha

Kriminalisté stále pátrají po muži podezřelém z brutálního napadení několika mladých žen v Praze. Hledají nyní zejména ženu, kterou zachytila bezpečnostní kamera v metru, když si ji podle policie podezřelý vyhlédl. Nakonec ji jen minul, protože se u metra přidala k partě kamarádů.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie hledá ženu, která unikla napadeníVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie o sérii útoků na mladé ženy informovala minulý týden v pátek a zveřejnila záznam jednoho z incidentů i útočníka, když si dával v metru nůž do rukávu. Policisté hledali útočníka, ale i poškozenou, protože ta událost nenahlásila.

Násilník s nožem v Praze napadá mladé ženy, zaútočil třikrát během noci

Krimi

Nakonec se žena napadená v Letňanech policii přihlásila, útočníkovu totožnost ale kriminalisté stále neznají. „Podařilo se ale zjistit, že před útoky na Opatově si vyhlédl jinou oběť, než na kterou později zaútočil,“ sdělila v úterý mluvčí policie Hana Křížová.

Foto: Policie ČR

Podezřelý muž kolem ženy a skupiny jejích přátel nakonec jen prošel

Podle vyšetřovatelů si útočník ženu vyhlédl v metru na nástupišti, jeho plány se ale překazily, když žena vyšla z metra – čekala tam na ni totiž skupina přátel, ke kterým se přidala. Podezřelý pak jen prošel kolem.

Kriminalisté vycházejí z dalších kamerových záznamů, které nyní zveřejnili s žádostí o pomoc při vyšetřování.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž podezřelý z brutálního napadeníVideo: Policie ČR

„Jedná se asi o třicetiletou ženu, která má odbarvené blond vlasy a na sobě zelené triko, tmavé kalhoty a tmavou mikinu. V pravé ruce měla mobil a v levé pivo,“ upřesnila mluvčí s tím, že policisté ženu potřebují vyslechnout jako svědka. „Pokud se na kamerovém záznamu pozná, ať okamžitě kontaktuje tísňovou linku 158 nebo se dostaví na kteroukoli služebnu policie,“ uvedla Křížová.

Foto: Policie ČR

Policie hledá ženu, kterou si měl vyhlédnout útočník

Zatím stále neznámý útočník je podle policie ve věku kolem čtyřiceti let a je vysoký asi 170 cm. Měl na sobě tmavé rifle, černou bundu do pasu, kšiltovku značky Nike a bílou roušku. „Velmi znatelně vrávoral na jednu nohu. V žádném případě se ho nepokoušejte sami zadržet, s největší pravděpodobností je ozbrojen,“ zdůraznila mluvčí. Případní svědci se mají ozvat na linku 158.

Z dostupných svědectví nevyplývá, jaké je muž národnosti, při útoku totiž nehovořil. Motiv rovněž není jasný, policie případ zatím vyšetřuje jako ublížení na zdraví, právní kvalifikace se ale může změnit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám