Hlavní obsah

Muž ležel několik dní v jámě na Domažlicku

– Pocinovice
Novinky, kub

Hasiči s policisty zachraňovali 57letého muže, který na Domažlicku spadl do jámy za domem a nemohl se dostat ven. Podle policie tam ležel několik dní. Muže sháněla telefonicky příbuzná, na místě pak také sousedé.

Foto: Policie ČR

Muž spadl do jámy za domem.

Článek

Muže se podařilo najít minulý týden ve středu v obci Pocinovice, kde spadl do jámy za domem. Jeho sestra z Prahy ho marně sháněla čtyři dny telefonicky, oslovila proto svou známou, která byla sice rovněž příliš daleko, podařilo se jí ale zburcovat sousedy muže.

„Soused prohledal dům, který byl odemčený, doručovatelky prohledávaly okolí domu. V jámě u domu nalezly muže ležícího na zádech. Poté soused doběhl za doručovatelkami a všichni mu poskytovali první pomoc,” sdělila v pondělí mluvčí policie Dagmar Brožová.

Senior pálil v uzavřené Litovli odřezky, policisté při požáru zachraňovali psa

Krimi

Policisty přivolali dobrovolní hasiči, kteří jako první muže dostávali z jámy ven. „Na místě policisté zjistili, že muž nedopatřením podklouzl a upadl do jámy za domem. Ležel tam delší dobu, několik hodin, spíše dní,” uvedla mluvčí.

Jak dlouho byl muž uvězněný v jámě, není zatím zřejmé, nebyl se totiž sám schopen rozpomenout. „Byl podchlazený, dehydrovaný a zmatený,” upřesnila Brožová. Muž skončil v péči zdravotníků.

Osmdesátiletí senioři nezvládli v Beskydech prudký svah, kousek od cíle volali z vyčerpání hasiče

Domácí

„Policisté poté dům uzamkli a se souhlasem sestry nalezeného muže klíče předali sousedům. Velké poděkování za záchranu člověka z jámy tak patří pocinovickým občanům, poštovním doručovatelkám a členům sboru dobrovolných hasičů,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám