Hlavní obsah

Žena, která v ostravské tramvaji zachránila s pistolí v ruce cestující, dostala medaili

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Medaili za statečnost dostala 27letá žena, která 9. prosince namířením legálně držené pistole zastavila řádění stejně starého muže v ostravské tramvaji číslo 8. Mladík ve voze mezi zastávkami Krajský úřad a Nová Karolina bezdůvodně brutálním způsobem napadl dva cestující.

BEZ KOMENTÁŘE: Útok v ostravské tramvajiVideo: Policie ČR

 
Článek

Medaili ženě už ve čtvrtek předal ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel a poděkoval jí za okamžitou reakci a pomoc napadené dvojici v krizové chvíli. „Agrese vůči obětem totiž gradovala. I přesto žena neváhala a odvážně se postavila útočícímu muži. Ten násilí stupňoval jak vůči poškozenému muži, tak napadl i s ním cestující ženu,“ připomněla krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dodala, že zásah ženy v pravou chvíli zamezil těžším následkům na zdraví obou obětí. Mladík totiž po úderech pěstí rozbil o hlavu napadeného muže i lahev. [celá zpráva] Doba léčení obou zraněných dosud není specifikována.

Dosud nejsou závěry znalců

„Aktuálně kriminalisté pokračují ve vedeném vyšetřování. Byly a budou realizovány výslechy svědků, byly vyžádány znalecké posudky. Závěry znalců dosud k dispozici nemáme. Po zjištění dalších informací dojde s největší pravděpodobností k další právní kvalifikaci věci,“ sdělila dále Holčáková. V současnosti je mladík stíhán pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví.

Útočník se totiž po pár dnech sám na policii přihlásil. Viděl se totiž na videu, které policie zveřejnila v médiích. Svého činu litoval. Policii sdělil, že během toho dne popíjel alkohol a pak cestoval za zábavou tramvají na Stodolní ulici. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám