Hlavní obsah

Útočník v ostravské tramvaji rozbil cestujícímu lahev o hlavu. Zahnala ho žena s pistolí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dva lidé byli zraněni při útoku dosud neznámého výtržníka v ostravské tramvaji linky číslo 8 mezi Mariánskými Horami a centrem Ostravy. K vážnější újmě nedošlo jen díky tomu, že jedna z cestujících vytáhla legálně drženou zbraň, kterou agresorovi pohrozila. Ten následně z tramvaje utekl. Policie nyní hledá svědky incidentu.

BEZ KOMENTÁŘE: Brutální napadení v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

Ti by podle policistů mohli pomoci objasnit průběh případu a najít pachatele. Útok, o kterém policie informovala ve čtvrtek, se stal již v sobotu o půl deváté večer. „Zatím nezjištěný podezřelý fyzicky napadl 25letou ženu a 34letého muže. Poškozeného měl neznámý nejprve udeřit hlavou, násilí eskalovalo úderem pěstí do obličeje, v důsledku úderu oběť upadla na zem. Nato muž zaútočil i na ženu, kterou měl udeřit rukou,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Agrese pokračovala i vůči ležícímu muži, podezřelý muž ho udeřil lahví do hlavy s takovou razancí, že se lahev rozbila. Pak mu ještě do hlavy podle svědků kopl.

Foto: Policie ČR

Útočník z ostravské tramvaje

„Dalšímu ataku zamezila 27letá cestující, která se útočícímu muži postavila, ozbrojena legálně drženou střelnou zbraní, a muže vyzvala, aby upustil od svého jednání. Až poté útočící muž svého jednání zanechal a usedl zpět na sedadlo,“ dodala mluvčí.

Podezřelý muž vystoupil na zastávce Karolina a místo opustil. Obě oběti byly ošetřeny lékařem. Policie nyní hledá svědky. Pomoci by mohl obrazový záznam z kamery, který útočníka zachytil.

Reklama

Výběr článků

Načítám