Hlavní obsah

Žena chtěla koupit na internetu psa. Přišla o 20 tisíc

Právo, hon
Karviná

Několik případů fingovaného prodeje zvířat prověřuje policie v poslední době na Karvinsku. V nejnovějším případě přišla podvedená zákaznice dokonce o částku 20 tisíc korun. Předmětem podvodů jsou přitom různé druhy zvířat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská, aktuálně policie řeší případ ženy z Karvinska, která chtěla udělat radost dceři a v internetovém bazaru si vyhlédla štěně. Pes měl být zaslán z Německa.

Za auto z inzerátu žena zaplatila, ale nikdy ho neviděla. Po podvodníkovi pátrá policie

Krimi

„Paní dle e-mailových instrukcí neznámé osoby zaslala peníze na účet s identifikačními údaji jisté africké republiky. Od neznámého však přišel další e-mail, neboť bylo zapotřebí mimořádné platby za přepravu ve výši téměř 26 000 korun. Prodávající byl naoko vstřícný a chtěl jen polovinu, paní ji tedy uhradila. U dalšího požadavku k nutnosti splacení tisíců korun za přepravku však již začala mít podezření, že je obětí podvodu. Bohužel, nemá psa a je chudší celkově o 20 000 korun,“ sdělila mluvčí.

V minulosti policie na Karvinsku řešila podobný podvod, kde šlo pro změnu o prodej koně. Tehdy škoda způsobená podvedenému zákazníkovi činila 55 tisíc korun. Pachatele se nepodařilo najít a případ musel být odložen.

Žena z Jesenicka se nechala napálit. Poslala údajnému chirurgovi 200 tisíc

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám