Hlavní obsah

Ze sutin ve Vilémově vyprostili mrtvého, oběti budou zřejmě čtyři

– Havlíčkův brod • Aktualizováno

Záchranáři vyprostili ve čtvrtek večer ze sutin zříceného mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku mrtvé tělo. Uvedla to ČTK, záchranáři to ale nepotvrdili. Mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová agentuře řekla, že zřejmě všichni čtyři pohřešovaní jsou mrtví. Hasiči na místě zasahují se psy.

Foto: Jana Pechová, Právo

Most se v polovině rozlomil.

Článek

Záchranáři už od začátku přiznávali, že mají kontakt pouze s jedním mužem, o dalších čtyřech pohřešovaných nic nevědí. Večer Adamcová uvedla, že jsou zřejmě mrtví a záchranáři se k nim zatím nedostali.

Pražští hasiči na místě zasahují se speciálním vyprošťovacím týmem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pomáhá jim jeden ze zraněných dělníků, který byl ihned po pádu mostu odvezen do nemocnice. Jeho zranění byla lehká, tak se na místo vrátil a pomáhá záchranářům označit místa, kde se ve chvíli neštěstí nacházeli jeho kolegové.

Ze sutin se pozdě odpoledne podařilo vyprostit jednoho zraněného Slováka, který byl do pasu uvězněn v sutinách. Byl vrtulníkem přepraven do traumacentra nemocnice v Hradci Králové. "Byl převeden na umělou plicní ventilaci, jde o těžké poranění," uvedla ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová.

Dalšího muže, který nyní záchranářům pomáhá, zasáhly padající trosky. Zavalen ale nebyl, stačil utéct.

Foto: Jana Pechová, Právo

Most se v polovině rozlomil.

Most ve Vilémově přes silnici  druhé třídy číslo 34 se opravoval, zhruba v půl třetí odpoledne se v polovině rozlomil. V té době na něm pracovalo šest lidí, tři Češi a tři Slováci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám