Hlavní obsah

Zdrogovaný motorkář ujížděl před policií v protisměru. Pak z motorky spadl

Právo, ib
Plzeň

V divokou honičku se proměnilo pronásledování třiadvacetiletého zdrogovaného motorkáře, který v Plzni ve čtvrtek brzy ráno nereagoval na policejní výzvu k zastavení. Podařilo se jej zadržet až dvacet kilometrů od západočeské metropole ve vesničce Lišice nedaleko Přeštic, kde motorku „položil“ u kapličky.

Pronásledování skončilo nehodouVideo: Policie ČR

 
Článek

„Přes město jel i více než stovkou a po přivaděči na Přeštice se pohyboval v protisměru,“ řekla Právu policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Poprvé se jej hlídka pokusila zadržet v plzeňské Doudlevecké ulice v rámci běžné kontroly. „Místo toho, aby zastavil, tak zrychlil a začal policistům ujíždět. Na výzvy k zastavení nereagoval. Naopak přidal na rychlosti a městem projížděl vysokou rychlostí. Svojí agresivní jízdou přitom ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,“ upozornila Raindlová.

Policie zveřejnila video s motorkářem, který ujížděl v protisměru a stálo ho to život

Krimi

Motorkář přes ulice U Trati, Klatovskou třídu a Sukovu ulici prokličkoval k čtyřproudovému dálničnímu přivaděči, na který najel v protisměru, kde ohrozil několik vozidel. „Pokračoval v jízdě až do obce Lišice, kde nezvládl řízení a havaroval,“ doplnila Raindlová.

Policistu na Mělnicku srazil motorkář. Má zlomené obě nohy

Krimi

Policisté muže okamžitě zajistili. „Dechová zkouška byla negativní, test na drogy však ukázal pozitivní výsledek na amfetamin, metamfetamin,“ podotkla Raindlová. Navíc se ukázalo, že má řidič vystavený zákaz řízení motorových vozidel, a to až do konce roku 2022. Mladík čelí trestnímu stíhání a policie žádá o spolupráci svědky honičky.

Reklama

Výběr článků

Načítám