Hlavní obsah

Zdrogovaný motorkář na Trutnovsku převážel z Polska stovky léků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Dvaačtyřicetiletý muž na motocyklu, projíždějící česko-polským příhraničím na Trutnovsku, zaujal hlídku celníků. Brzy se ukázalo, že čich mužů zákona nezklamal. V batohu měl řidič na 475 tablet léků, z nichž je možné vyrobit drogy. Navíc se snažil tajit svou totožnost. Teď mu hrozí až pět let vězení.

Foto: Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Léky na výrobu drog muž na Trutnovsku přes hlídku celníků neprovezl.

Článek

„Hlídka muže vyzvala k předložení dokladu totožnosti, on však vypověděl, že jej nemá. Ale sdělil jméno a příjmení. Na dotaz hlídky, zda převáží alkohol, cigarety, tabák či jiné návykové látky, ochotně otevřel černý batoh, který byl připevněn sítí na zadní straně motocyklu. V něm vezl léky obsahující pseudoefedrin, který může být zneužíván k nelegální výrobě metamfetaminu,“ uvedla mluvčí celníků Jitka Fajstavrová.

Konkrétně se jednalo o 475 tablet léků různých značek, které údajně jednotlivě nakoupil v několika lékárnách v Polsku.

Foto: Celní úřad pro Královéhradecký kraj

V batohu měl řidič na 475 tablet léků.

Foto: Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Muž se snažil před policisty zatajit svou identitu. Jejich pozornost však zaujal i obsah jeho batohu.

„Když si celníci uvedené jméno ověřili přes operační centrum zjistili, že opravdu tento muž žije v Pardubickém kraji a je mu třiačtyřicet let. Ovšem při prohlídce, zda řidič u sebe nemá zbraň, našli občanský průkaz, jenž odhalil mužovu pravou identitu. Následně zjistili, že mu byl v minulosti vysloven zákaz řízení,“ doplnila Fajstavrová a dodala, že narkotesty, provedené přivolanou hlídkou policistů, muže navíc usvědčily z jízdy pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Střelec z Trutnova skončil na psychiatrii

Krimi

Za trestný čin výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu a trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí, jízdu pod vlivem omamné a psychotropní látky, mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Související články

V Česku se objevil pervitin mexických kartelů

V ČR se poprvé objevil pervitin, který nepochází od domácích výrobců, ale přivezly ho do země mexické drogové kartely. Do zahraničí se přesouvá také výroba...

Výběr článků

Načítám