Hlavní obsah

Zběsilí řidiči v Praze si mysleli, že policistům ujedou. Bourali oba

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hned dvakrát se pokoušeli řidiči v noci na sobotu v Praze ujet policejním hlídkám. V obou případech skončila honička nehodou ujíždějícího vozu. Policisté z Pohotovostní motorizované jednotky (PMJ) si krátce po 23. hodině všimli v Bělohorské ulici vozidla taxislužby, které se otáčelo na světelné křižovatce.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička na pražském Vypichu skončila nehodouVideo: Novinky

 
Článek

„Hlídka se rozhodla tento vůz zastavit, avšak jeho řidič nedbal výzev k zastavení a začal ujíždět,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Honička skončila až na Vypichu, kde ujíždějící řidič taxíku projel křižovatku na červenou a naboural jiné vozidlo. Sám ještě narazil do semaforu a několik desítek metrů pokračoval po tramvajových kolejích. Poté, co se vůz zastavil, policisté řidiče na místě zadrželi.

„Orientační test na drogy byl u řidiče pozitivní. Navíc bylo zjištěno, že má vysloven platný zákaz řízení,“ doplnil Hulan. Šofér se přitom snažil policistům po nehodě tvrdit, že pod vlivem drog rozhodně není. Přivolaní záchranáři ho nakonec se zraněním převezli do nemocnice, kde se navíc podrobil odběru krve.

Passat skončil na střeše

Ve druhém případě se policisté z PMJ chystali časně ráno zastavit ke kontrole passat jedoucí po Průmyslové ulici. Ani tento řidič ale nehodlal policistům zastavit a začal zběsile ujíždět. Jeho jízda skončila až v Letňanech, kde po vyjetí z kruhového objezdu nezvládl ujíždějící muž řízení a naboural nejprve do dopravní značky a poté do betonových svodidel. Auto se od svodidel odrazilo a převrátilo se na střechu.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička v Letňanech skončila nehodouVideo: Novinky

Zraněného řidiče převezli do nemocnice záchranáři. I v tomto případě se záhy ukázalo, proč řidič nehodlal ke kontrole zastavit. Byl totiž opilý, což prokázal přístroj na měření alkoholu v dechu.

Auto museli převrátit zpět na kola až přivolaní hasiči. Oběma nehodami se zabývají policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám