Hlavní obsah

Zběsilého řidiče zastavila až střelba do pneumatik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZÁPADNÍ ČECHY

Jak v americkém akčním filmu si v neděli večer museli připadat policisté, kteří se při automobilové honičce snažili napříč několika okresy v západních Čechách marně zastavit řidiče osobního automobilu. Ďábelskou jízdu ukončila až střelba do pneumatik, díky které vozidlo vyjelo mimo silnici. Při dramatické honičce nebyl nikdo zraněn.

Článek

Policejní hlídka chtěla vozidlo VW Golf zkontrolovat za obcí Kaceřov. Řidič však opakovaně na výzvy k zastavení nereagoval a rozhodl se ujet. Policisté jej začali pronásledovat. To však ještě netušili, jak náročná to bude akce.

Při souběžné jízdě Golfu a policejního vozidla se prchající řidič pokoušel policisty vytlačit ze silnice. Auta opustila okres Sokolov a vjela do chebského okresu, kde se mezi obcemi Velká Hleďsebe a Stará Voda další přivolané hlídky pokusily automobil zastavit vozovým zátarasem. Řidič se však pokusil na policisty najet a ujížděl dál, stále v patách s původním policejním vozem.

Auto zastavila až střelba do pneumatik

Nezastavil ani dalším hlídkám a pronásledujícímu policejnímu vozidlu bránil v předjetí. V zalesněné oblasti policista použil varovného výstřelu do vzduchu, řidič však pokračoval v riskantní jízdě přes okres Tachov. Proto se pronásledovatelé rozhodli k razantnímu zásahu. Na dálnici směrem na Plzeň vystřelil jeden z policistů do pneumatik, které zasáhl.

Díky tomu sjelo vozidlo mimo silnici. Řidič neváhal, vystoupil z vozidla a utekl do nedalekého křoví, kde se schoval. Policisté však neponechali nic náhodě a řidiče zadrželi.

Jak se následně ukázalo, jednadvacetiletý řidič z Chebu nevlastní řidičský průkaz a má zakázáno auta řídit. Automobil, v němž prchal, byl v Německu vyřazen z provozu. Policisté řidiče obvinili z útoků na veřejného činitele a maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu až pětileté vězení. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám