Hlavní obsah

Zběsilá honička na Českokrumlovsku: Řidiče zastavila až střelba

Právo, ch
Český Krumlov

Dramatickou honičku se třicetiletým šoférem v terénním voze Nissan Patrol zažili v úterý policisté z Kaplice na Českokrumlovsku. Auto bylo kradené a řidič pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič se vyhnul zátarasu a policisté museli stříletVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka vyjela do Malont u Kaplice po oznámení, že tam zaparkovaná vozidla obchází a prohlíží podezřelý muž. Následně přišla informace, že jedno z aut ukradl a ujíždí s ním směrem na Kaplici.

„První hlídka se pokusila automobil zastavit na silnici vedoucí do Kaplice, řidič však na pokyn k zastavení nereagoval. Další hlídka proto před Kaplicí přehradila silnici služebním vozem, ale šofér nissanu na policisty najížděl a služebnímu vozidlu se pak vyhnul mimo vozovku,“ popsal Právu zásah ve čtvrtek krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Prostřílené pneumatiky ukradeného auta

Dodal, že policisté proto použili služební zbraně a podařilo se jim prostřelit jednu z pneumatik. Vůz následně narazil do odstaveného nákladního automobilu.

Foto: Policie ČR

Prostřílené pneumatiky ukradeného auta

„Pachatele se podařilo zadržet a hlídka mu zajistila lékařské ošetření, neboť při havárii utrpěl drobná zranění. Při orientačním testu se ukázalo, že je pod vlivem drog. Kriminalisté jej nyní vyšetřují pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě a pro neoprávněné užívání cizí věci,“ konstatoval Matzner.

Reklama

Výběr článků

Načítám