Hlavní obsah

Zátah v Letňanech probíhal do rána, policisté z NCOZ zabavili nebezpečné chemikálie

Novinky, bož
Praha

Při rozsáhlému pátečním zásahu na sídlišti v pražských Letňanech policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zabavili nebezpečné chemikálie a další důkazní materiál. Zadrženého člověka propustili na svobodu. Nyní dochází k vyhodnocování důkazů, žádné obvinění pro tuto chvíli nepadlo.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Zásah policie a hasičů v pražských Letňanech

Článek

„Úkony probíhající od včerejšího dne byly skončeny v 5:00 hodin. Zadržená fyzická osoba byla následně propuštěna na svobodu, neboť s ohledem na zjištěné skutečnosti nebylo namístě postupovat jinak,” sdělil agentuře Aktu.cz za státní zastupitelství Praha 9 Aleš Cimbala.

„Po provedení úkonů již nehrozilo žádné přímé nebezpečí. V rámci domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor byly zajištěny důkazní prostředky,” dodal.

Zásah NCOZ v Letňanech. Pyrotechnik z bytu vynesl podezřelou věc, lidé se nesměli dívat z oken

Krimi

Především se podle něj jednalo o chemikálie. „Budou nyní podrobeny znaleckému zkoumání. Obvinění dosud sděleno nebylo, nyní bude probíhat vyhodnocování získaných důkazů,” uzavřel.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Pyrotechnik umísťuje podezřelý předmět do speciálního vozidla, které odolá výbuchu

K rozsáhlému zásahu vyjeli policisté z NCOZ na letňanské sídliště v pátek večer. Na místě prováděli domovní prohlídky spolu s pyrotechnikem, hasiči a zástupci Státní ústav jaderné, chemické a biologické ochrany.

Podle reportéra Aktu.cz vynesl pyrotechnik ve speciálním obleku z prohledávaného v bytu velmi pomalu přepravku s neznámým materiálem.

Tu umístil do speciálního kontejneru, který je schopen odolat výbuchu. Během vynášení přepravky lidé nesměli vyhlížet z oken.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám