Hlavní obsah

Mladík vyhrožoval mezi svátky vládě a policii terorem kvůli covidu, hrozí mu 15 let

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili mladíka, který měl na Facebooku vyhrožovat členům české vlády zabitím nebo devastujícím zraněním. Obviněný se podle policie přiznal, jako motiv uvedl nesouhlas s vládními opatřeními v rámci pandemie koronaviru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval v pátek mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej s tím, že mladíka obvinili ve středu z vyhrožování teroristickým činem a z vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci. V případě soudu mu hrozí 5 až 15 let vězení.

Věk obviněného policie nesdělila, mluvčí pouze uvedl, že se jedná o mladého muže. „Měl v období od 24. do 31. prosince 2020 na sociální síti Facebook vyhrožovat fyzickou likvidací představitelům vlády České republiky, a to formou blíže nespecifikovaného atentátu,” sdělil Ibehej.

Žárlivec dostal za vyhrožování přítelkyni podmínku. Původní trest byl na šest let

Krimi

Na sociální síti měl rovněž zveřejnit komentář, ve kterém hrozil smrtí policistům. Podle vyšetřovatelů rozesílal ještě výhružné e-maily konkrétnímu členovi vlády. „Obsahem měly být obdobné výhrůžky provedením atentátu, fyzickou likvidací a způsobením devastujících zranění,” popsal mluvčí, jméno oběti výhrůžek ale nesdělil.

Mladík se podle Ibeheje k trestné činnosti přiznal a jako motiv svého jednání uvedl mimo jiné nesouhlas s vládními opatřeními přijatými v souvislosti s koronavirem.

Vyhrožoval střelbou v královéhradeckém odběrovém centru. Zanedlouho byl v poutech

Krimi

Obviněný je během vyšetřování na svobodě, policie neupřesnila, zda vůbec žádala jeho vzetí do vazby. „Věc dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze,” dodal mluvčí NCOZ.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám