Hlavní obsah

Zastupitelství zastavilo stíhání osmi lidí v případu únosu Lamberta Krejčíře

Praha
Aktualizováno

Městské státní zastupitelství tento týden vyhovělo žádosti policie a zastavilo stíhání osm lidí podezřelých v případu únosu otce Radovana Krejčíře Lamberta. Jedním z podezřelých byl i fotbalový boss Jaroslav Starka.

Článek

Kriminalisté navrhli zastavit stíhání už v březnu. Útvar pro odhalování organizovaného zločinu přiznal, že vyčerpal všechny možnosti, jak by mohl případ objasnit. [celá zpráva]

Pro tvrzení, že za únosem Lamberta Krejčíře z roku 2002 stojí právě Starka a šest jeho společníků, policisté nezajistili ani jeden přímý důkaz, a spis tak ve středu odevzdali žalobci, aniž by chtěli příbramského podnikatele hnát před soud.

Policisté předpokládají, že Krejčíř starší je mrtvý. Pracovali s verzí, že zemřel během únosu. Jeho tělo se nenašlo.

Právo už dříve informovalo, že státní zástupce počátkem března rozhodl o tom, že všem obviněným vrátí miliónové kauce, kterými se před čtyřmi lety vyplatili z vazby.

Pokud státní zástupce skutečně stíhání Starky a spol. zastaví, může to mít kromě policejní ostudy i závažné důsledky pro státní kasu. Advokáti obviněných už totiž předeslali, že v takovém případě jsou odhodláni po státu požadovat miliónové částky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám