Hlavní obsah

Zastřelení lupiče na Náchodsku byla nutná obrana, řekla policie a případ odložila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Policie ukončila vyšetřování zastřelení 32letého lupiče taxikářem na Náchodsku. Kriminalisté zjistili, že taxikář jednal v nutné obraně, a tudíž není podezřelý z vraždy. Na dotaz Novinek to ve středu řekla mluvčí policie Lenka Burýšková. Muž je však podezřelý z nedovoleného ozbrojování, protože pistoli měl nelegálně.

Střelil jsem a on už nevstal, popsal taxikářVideo: Prima FTV

 
Článek

„Policejní komisař odložil podezření ze spáchání zločinu vraždy, kterého se měl dopustit 49letý muž. Z vyšetřování vyplynulo, že jeho jednání naplňuje znaky nutné obrany,“ uvedla Burýšková.

Jedním dechem doplnila, že kriminalisté předávají kolegům do Náchoda podezření ze spáchání trestného činu nedovoleného ozbrojování. „Při loupežném přepadení došlo ze strany řidiče taxi vůči útočníkovi k použití nelegálně držené zbraně,“ konstatovala Burýšková.

Policie zároveň odložila vyšetřování 32letého muže, který taxikáře přepadl v březnu v Teplicích nad Metují, protože zemřel.

Taxikáře pobodal

„Z vyšetřování vyplynulo, že podezřelý, v úmyslu zmocnit se finanční hotovosti, napadl jako pasažér pod vlivem alkoholu při jízdě vozidlem taxi 49letého řidiče, přičemž mu způsobil nožem bodné poranění s těžkou újmou na zdraví,“ popsala Burýšková.

„Bodl mne pod prsa. Říkal: ,Dej mně prachy, mobil, všechno mi dej. Nebo tě podříznu!'“ řekl v březnu televizi Prima taxikář, jenž se začal s útočníkem prát, přičemž stačil vytáhnout z kapsy pistoli, zbraň natáhnout a třikrát vystřelit. Pistole s posledním nábojem se zasekla. Auto mezitím sjelo do příkopu.

Taxikář po útočníkovi hodil hrst bankovek a snažil se utéct. „Utíkal za mnou tři metry za auto s kudlou, že mě podřízne,“ vysvětlil televizi napadený taxikář. Ten stačil náboj zapříčený v komoře uvolnit a posledním výstřelem pronásledovatele definitivně zastavit. Muž zůstal ležet mrtvý na louce u cesty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám