Hlavní obsah

Zastavovací pás ukončil zběsilou jízdu 20letého mladíka. Ten utekl

– Náchod

Až 150 km/h ujížděl 20letý řidič policistům na Náchodsku. Hlídka musela použít zastavovací pás a mladík jim následně utekl. Dopaden byl až v dalších dnech, přičemž šlo o stejného šoféra, který už jim jednou ujížděl na motorce. V autě s ním jeli tři muži a hledaná dívka.

Pronásledování 20letého řidičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka chtěla zastavit řidiče VW Passat ve Velkém Poříčí v neděli, ale mladík začal ujíždět a nebral ohled na ostatní šoféry, když jel protisměrem nebo příliš vysokou rychlostí. Policisté proto v Teplicích nad Metují použili zastavovací pás. Auto zastavilo asi po 300 metrech a řidič utekl.

Policie pronásledovala BMW na Chrudimsku: Střelba, pásy a zraněný policista

Krimi

„V autě zanechal čtyři spolujezdce, z nich tři muži ve věku 29, 19 a 18 let byli pod vlivem drog a jedna 16letá dívka, po které bylo vyhlášeno kvůli útěku z dětského domova pátrání. Samozřejmě všichni čtyři zprvu tvrdili, že řidiče neznají a toho dne ho viděli poprvé,“ informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

Policejní honička na Plzeňsku. Muž na kradené motorce nakonec havaroval

Krimi

Auto patřilo příbuzné jednoho ze spolujezdců, nemělo pojistku ani technickou. Během vyšetřování policisté zjistili, že auto řídil 20letý mladík se zákazem řízení. Byl to stejný muž, který jim již v únoru ujížděl na motorce. Potvrdilo se jim to pomocí genetických stop, které tehdy zanechal na motorce.

„V obou případech je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dva roky za mřížemi,“ uzavřela Kormošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám