Hlavní obsah

Zásahovka zadržela fotbalové chuligány, kteří oloupili fanoušky opavského klubu

Právo, plk
Opava

Jedenáct fotbalových chuligánů ve věku 18 až 32 let, hlásících se k Baníku Ostrava, obvinili policisté z loupeže a poškozování cizí věci. Policisté je stíhají kvůli loupežnému přepadení příznivců SFC Opava, ke kterému došlo loni na podzim a při němž maskovaní útočníci ukradli vlajky opavského fotbalového klubu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásahovka zadržela fotbalové chuligányVideo: Policie ČR

 
Článek

„Jedna osoba je stíhána vazebně,“ řekl Radim Wita, náměstek krajského policejního ředitele Moravskoslezského kraje s tím, že všem hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi. A to proto, že se obou trestných činů dopustili jako členové organizované skupiny.

Loupež se odehrála loni 7. října v podvečer v Březové na Opavsku, když se opavští fandové vraceli za zápasu z Brna. Útočníci sledovali jejich auto až na místo loupeže, kde zinscenovali výměnu píchlého kola. „Poškození byli nuceni vozidlo zpomalit a v tom okamžiku byli zablokováni zepředu i zezadu dvěma vozidly, ze kterých vystoupili kuklami maskovaní pachatelé,“ popsal Wita.

Zápasníci MMA

Chuligáni poškodili opavským fandům auto, rozbili jim přední sklo a jedno sklo ve dveřích vozu. Klíčky od zapalování hodili do pole a přikázali osádce, aby otevřela zavazadlový prostor. „Z něj sebrali batoh, ve kterém byly také vlajky opavského klubu,“ potvrdil Wita.

Zatýkání obviněných se uskutečnilo minulý týden nejen v Moravskoslezském, ale i Jihomoravském kraji. Kriminalistům při něm pomohli i policisté ze zásahové jednotky. „Jednalo se o nebezpečné pachatele s trestní minulostí, zejména násilného charakteru, někteří z nich se zabývají bojovým uměním a jsou zápasníky MMA,“ řekl na adresu chuligánů náměstek krajského policejního ředitele. Současně upozornil, že vyšetřování stále pokračuje.

„Po vyhodnocení dalších stop a důkazních materiálů nevylučujeme obvinění i dalších osob,“ podotkl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám