Hlavní obsah

Žárlivec na Hodonínsku držel bývalé přítelkyni pistoli u hlavy

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě nezvládnutý rozchod byl motivací pro násilné jednání třicetiletého muže z Hodonínska. Ten se před několika dny vydal za svou bývalou přítelkyní a se zbraní v ruce ji donutil sednout do svého auta. Pak ji odvezl na opuštěné místo, sebral jí mobilní telefon a chtěl za každou cenu zjistit, s kým komunikuje. Za jeho řádění mu nyní hrozí až deset let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Plynová pistole. Ilustrační snímek

Článek

„Násilím se zmocnil jejího mobilního telefonu, který měla v kapse bundy, aby zjistil, s kým komunikuje. Vzhledem k tomu, že měla přístroj chráněný heslem, a to mu nechtěla sdělit, přiložil jí plynovou pistoli k hlavě a opět pohrozil zastřelením. Jakmile dosáhl svého, odvezl ji zpět, ale telefon jí už nevrátil,“ popsala policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Policie ukázala záběry z dopadení podezřelého z brutální vraždy ženy na kole

Krimi

Ihned po oznámení případu začali policisté po násilníkovi pátrat, aby jej nakonec dopadli v jedné z obcí na Hodonínsku.

„Při zákroku nebyl nikdo zraněn. Nyní se jeho násilným protiprávním jednáním intenzívně zabýváme. Je důvodně podezřelý z loupeže, vydírání a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Vyšlo totiž dále najevo, že v současné době nesmí motorová vozidla řídit. Tento zákaz činnosti mu loni v září uložil Městský úřad Hodonín na 18 měsíců. Podle trestního zákoníku mu hrozí odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám