Hlavní obsah

Zaplatím za sex, pošli ale nejdřív poplatek. Policie obvinila Slováka z podvodů a hledá oběti

Novinky, kub

Kriminalisté hledají oběti údajných podvodů, ze kterých obvinili 22letého Slováka. Toho soud poslal nedávno do vazby. Muž podle policie sliboval ženám peníze například za sex, ale nejdřív musely uhradit poplatek. Policie se obrátila na veřejnost s prosbou o případná svědectví.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík se podle kriminalistů představoval ženám pod různými jmény na sociálních sítích a na internetových seznamkách, ale i osobně jim nabízel platbu za sexuální či jiné služby formou převodu peněz ze svého zahraničního účtu. Místo erotických hrátek ale muž podle policie zpravidla přišel s legendou, že pro úspěšný obchod musí žena nejdřív zaplatit.

„Poškozené přiměl k tomu, aby uhradily převodem či vkladem v různé výši nutný ‚fiktivní poplatek‘, který měl být pro uvolnění platby a dokončení převodu peněz,” sdělila mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Případů s podobným scénářem zaznamenali policisté hned několik. V jednom z nich například sice došlo na sex, mladík ale za něj nezaplatil, ačkoliv dotyčná uhradila poplatek.

„Jeho trestná činnost, kterou páchal napříč Českou republikou, je datována od začátku roku 2017,“ uvedla Viačková.

Nestydět se a zavolat policii

Policisté muže obvinili z různých podvodů a soud jej poslal do vazby. Vzhledem k povaze údajné trestné činnosti mají kriminalisté podezření, že podvedených v tomto případu může být daleko více.

„Ze zkušeností víme, že v těchto případech některé oběti podvodníků policii nekontaktují, i když přichází o mnohdy vysoké peněžní částky. Těch důvodů může být více, nicméně ten nejpravděpodobnější je stud ze situace, do které se dostaly,“ vysvětlila Viačková.

„I přes tyto skutečnosti se obracíme na ženy, které byly podvedeny podobným způsobem, aby se přihlásily na nejbližší obvodní oddělení. Ženy mohou kontaktovat i vyšetřovatele na tel. čísle 974 734 492 nebo 974 734 499. K dispozici je i bezplatná linka 158,“ dodala Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám