Hlavní obsah

Zapalovač nabízený v Ostravě napodobuje útok v USA

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Suvenýr těžící z teroristického útoku 11. září 2001 ve Spojených státech začali nabízet v Ostravě. Někdo se snaží vydělat na tragédii, při které před třemi roky zahynuly téměř tři tisícovky nevinných lidí. Podle policie se ale prodejce zřejmě nedopouští ničeho nezákonného.

Foto: SDH Přepychy (archiv)

1. traktor den v Přepychách se koná 24. června.

Článek

Asi dvacet centimetrů vysoký stolní zapalovač se objevil ve stánku Tabák - Dýmky na Svinovských mostech. Má tvar dvou mrakodrapů, do jednoho z nich je zasazeno letadlo. K dostání je za 240 korun.

Podle šéfa oddělení ostravské policie pro boj s extremismem Josefa Kuby patrně nejde o žádný trestný čin. "Musel by se ještě vyjádřit soudní znalec. Ale zřejmě nejde o nic trestného. To bychom například museli lidi trestat i za to, že mají figurku Hitlera," poznamenal Kuba. Řekl, že počínání stánkařky je především nemorální.

Prodavačka, která tvrdila, že je majitelkou stánku, nechtěla říci, kdo zapalovače vyrábí. "To je moje věc. Jejich prodej mi nepřipadá neetický. V Americe je spousta filmů s teroristickými útoky," poznamenala.

Podle jejích slov jdou zapalovače dobře na odbyt. Nemíní s tím přestat. "Není na tom nic nezákonného," řekla sebevědomě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám