Hlavní obsah

Záběry z D1: Zmatený řidič nejprve couval, pak jel v protisměru

– Brno

Jako šílenec si počínal 43letý řidič v půlce června na D1 na Vyškovsku, nejprve na dálnici couval, pak vjel vyloženě do protisměru. Policie v pondělí zveřejnila video, které jeho manévry zachycuje. Podle policistů nedokázal řidič své počínání vysvětlit, přitom nebyl opilý ani pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Hazardér v protisměru na D1 Video: Policie ČR

 
Článek

Na auto, které na 226. kilometru jede v protisměru, upozornili v pátek 14. června po půl deváté ráno ostatní řidiči.

Na zveřejněném videu je vidět, že řidič nejprve couval na nájezdu na dálnici, jako by chtěl takto silnici opustit. Pak si to ale rozmyslel a zamířil do hustého provozu na dálnici v protisměru, kde jel pravým jízdním pruhem. Jen těsně se přitom minul třeba s projíždějícím kamionem.

Policejní hlídka, která byla celé situaci nejblíže, po upozornění zastavila na dálnici provoz a následně i hazardérův vůz.

Nebyl opilý

Třiačtyřicetiletý řidič červeného citroënu byl podle policistů dezorientovaný a své nepochopitelné jednání nedokázal rozumně vysvětlit, ale nebyl podle policie pod vlivem alkoholu ani drog.

„Případ prověřují policisté jako trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti. Pachateli v těchto případech hrozí až pětiletý pobyt ve vězení,“ uvedl k případu mluvčí Pavel Šváb.

Policisté žádají řidiče, se kterými ještě nejsou v kontaktu a jež vozidlo ohrozilo, aby se jim ozvali na telefon 974 639 764 nebo na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám